tisdag 2 mars 2010

Jag ser bättre ut

Igår kom jag äntligen iväg på linskontroll. Eller ja, det är ju ögonen som kollas men ni hajar. Ställde in förra veckan pga snöovädret. Igår var det ju inte bättre, precis, men man kan ju inte göra om samma sak igen. Ringa och avboka för att vädret är "lite" dåligt. Nej, minsann, nån måtta fick det va!

På någons (säger inte vem) inrådan tog jag E4:an fast jag egentligen hade tänkt ta gamla vägen (dvs samma beteckning fast en äldre version) till Värnamo. Det var så plogat och fint så. Anledningen till det uppenbarade sig snart i form av två styck arbetsfordon som i bredd gjorde vad de kunde för att bana väg åt oss andra. Bra, kan man tycka. Om man inte omges av idioter till trafikanter, förstås. Varför kan folk inte fatta att även om det är två filer så går det inte att köra igenom plogbilarna? Det tar liksom stopp därframme, hallåååååå!

Jag lutade mig lugnt tillbaka i det varma sätet, njöt av radions vackra sånger, retade mig inte alls på de andra. Tror ni mig? Faktiskt, jag bestämde att jag kan inte göra mer än följa rytmen, till slut kommer jag fram. Kallt konstaterande av fakta. Jag fick rätt också, jag kom fram. Och i tid.

Där talade jag om att numera minsann måste plocka ur mina linser på kvällen, det funkar inte alls att ha dem i en månad i sträck längre. Torrboll är vad jag blivit. Har alltid skrutit om hur bra och smidigt det är med månadslinser. Det har det varit också men nu har den här damen (?) blivit äldre och drabbats av torrhet och konstiga syner. Ja, jag har helt enkelt inte tillräckligt långa armar längre. Jag vill inte behöva ha progressivt. Tänk om det inte funkar med såna linser på mig? Ska jag behöva ha glasögon då? Vill inte. Det har jag ju bara när jag leker Ylva där hemma för att glädja maken *s*

Men vet ni, istället för detta så sänkte hon styrkan på mina linser, 2 snäpp på varje öga. Nu kan jag läsa på normalt håll igen. Tänk att jag börjat se så mycket bättre! Och inte kommit på att det är därför jag måste förlänga armarna! Va? Det hade alltså inte alls med åldern att göra!

3 kommentarer:

 1. Jag tror att du bara blir yngre och yngre - så det så.
  Detta är ju det yttersta beviset på den tesen!
  *kram*

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare, att få styrkan sänkt på linserna kan inte vara annat än ett föryngringstecken!

  Se bara till att hejda den processen lagom innan den når tonåren, för puberteten vill du väl inte gå igenom ännu en gång, va? :)

  SvaraRadera
 3. Tänk om det är så? Hoppar av glädje! Eller? Nja, det är tveksamt om jag skulle vilja igenom allt igen. Fast några år, kanske? *s*

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails