lördag 6 mars 2010

Ute och cyklar för brännandets skull

Äntligen! Alternativet till att sitta här hemma  - framför TV:n eller läsandes en god bok - medan jag svettas på motionscykeln har hittats. Man kan tjäna pengar på att cykla och det gäller inte bara proffsåkarna som är fyllda med reklam (och iofs emellanåt med diverse annat). Ett schweiziskt företag har kommit med den briljanta idén att betala sina resenärer 2,50 för varje bränd kalori. Dock ligger det ett maxtak på 360:-/dygn. Jaha, 144 kalorier är det mesta du kan bränna för betalning. Inte speciellt mycket, va? Det försvinner här hemma på en halvtimme ungefär. Den taxan skulle jag hellre ta. Om jag cyklar 3 timmar så blr det 2160 spänn. Now we're talking :-)

Nej, jag stannar nog hemma istället. Även om det lockas med middagar tillagade av stjärnkockar. Priset är för dyrt. Ett dygn kostar mellan 2000-7000 kronor, beroende på meny. Minsta jag betalar för att cykla mig i trim är alltså 1640 kronor. Fast tanken var säkert god.

2 kommentarer:

  1. Eh... du bör nog vara lite mer källkritisk. Att lita på AB är som att lita på Wikipedia... Enligt företagets hemsida är det 0,035 US-dollar per kcal, (inte 2,50 kr/kalori som AB påstår) vilket motsvarar 25 öre per kcal. Du hinner härmed bränns 1440 kcal innan du du når taket för rabatten.

    /Inte bitter

    SvaraRadera
  2. Anonym, jag läste att någon hade kollat upp det de skrivit på hemsidan (researrangörens) så jag vet det, men har inte orkat uppdatera det. Förbränt för mycket, antagligen ;-D

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails