onsdag 12 augusti 2009

Morsa till en 18-åring


Idag är det 18 år sen jag blev mamma. Övergick från att vara en gungande anka till att bli mor. Den 12 augusti 07.41 anlände vår enfödde son (efter det har det varit tjejer som ploppat ut). Den måndagen, 4 dagar för tidigt, kom han. Efter det blev det aldrig sig riktigt likt. *s* Så är det ju när man får barn. Livet förändras. Blir till annat.
Det är många tankar som snurrar i huvudet en sån här dag. Han är vuxen nu. Eller är du det, gubben? Jodå, jag är så stolt över dig, du har varit mogen länge.
Känner mig lite smått känslig och gråtmild idag, det är lite vemodigt att tänka på tidens gång. Och det är inte för att jag känner mig gammal - åååånä!
Knäppt egentligen för det kommer inte att ske några förändringar. Du kommer att vara kvar hemma (när du hinner kika hem från verkstan, förstås), vi kommer att ha våra duster om ditt rum (eller vad tror du?) och livet rullar på som vanligt. Jag får rycka upp mig nu.
Grattis min älskade son!

6 kommentarer:

 1. Visst är de underbara våra fina barn!!!!! Tänk........."häromdan" var vi 18 år.........=O)
  Kram från grannen över skogen!!!

  SvaraRadera
 2. Åh, visst är det härligt när de börjar bli stora. Ser att du också har flera barn över olika åldersgrupper. Det förgyller verkligen livet! ♥

  SvaraRadera
 3. Inna> Ja, det var väl alldeles nyss vi var där
  :-)
  Fatou> Många gyllene ögonblick av skilda sorter blir det! Liksom vissa mindre guldiga, men det är kombinationen som gör det :-)

  SvaraRadera
 4. Stora och små samtidigt.
  Visst är det något helt speciellt att fylla arton. Att bli myndig och få ta eget ansvar. Samtidigt som det är så svårt för oss föräldrar att förstå hur de kunde bli så stora så fort.
  Var tar åren vägen?

  SvaraRadera
 5. Ja, var är de? Skulle vilja ha tillbaka vissa stunder, men inte alla :-)

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails