onsdag 19 augusti 2009

Ungar och kläder

520 spänn i månaden, det är vad Konsumentverkets norm gällande kläder till 15-åringar är inställd på. Herrejösses! Ca halva barnbidraget, alltså.

Hos oss har det dröjt väldigt länge innan ungarna ens fått månadspeng. Stackars dom. Anledningen? De har inte efterfrågat det. Vi bor på landet och här finns inte så mycket att göra av med pengar på. Vi har alltså en massa undanstoppade månadsutgifter liggande. För det är klart vi sparat det, Eller? Frågan är bara var? Hmmmm...

Jag är visst av den åsikten att de ska få ta hand om pengar och vissa utgifter själv. Finns inget bättre sätt att lära sig hushålla. För naturligtvis kan de inte komma krypande och be om mer när det tar slut. Då lär man sig väl inte heller *s*. Än så länge har de inte fått - eller rättare sagt inte velat - ta hand om barnbidraget själva. Inte ens den äldste. Han har å andra sidan egenförtjänade pengar emellanåt.

Men resonemanget om att 15-17-åringar ska klara sig med 2-3 par jeans i flera år, det håller ju inte! Vilka tonåringar har slutat växa då? Varken längden eller bredden står still i den åldern. Nä, några dyra märkesjeans har det inte blivit förutom på rea. Då ska det vara 50-70% rabatt, mindre duger inte.
Kläder är ett stort och frekvent samtalsämne när man har en drös med tjejer. Numer så har iaf tvillingtjejerna insett att man kan vara generös och låna ut till varandra istället för att bråka om det. Och lillsyrran är glad för alla kläder som de växer ur, fler plagg till henne! Och dubbelt eftersom de aldrig har likadana. Minsta syrran tar också glatt mot ärvekläder. Mina ungar växer så fort så det hinner inte bli omodernt *s*. Eller så blir det modernt lagom till lillingen växt i det. Ibland är det bra med syskon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails