måndag 22 mars 2010

Onödig tidsspillan

Eftersom jag är alldeles för trött - inte pga festhelg utan nån skit som kryper runt i min lekamen och stör de elementära funktionerna - så blir det ingen redogörelse av helgen än. Istället ska jag berätta lite om min oerhört spännande kväll.

Efter att maten var avklarad så var det matteläxa för minstingen. "Lilla minus, åååååååh vad jobbigt" suckade hon. Försök själv svarade jag så hjälper jag dig om det är nåt du inte grejar. Med lite frågor kom hon fram till det mesta på egen hand. Se'n var det en uppgift där Rulle hade en viss summa och Rutan hade hälften av det. Flera summor, alltså. Började på 14 och gick vidare uppåt, slutade på 30.

Jag vet ju inte hur de har pratat om detta i skolan, vilken metod de använder för att räkna fram svaret, så jag gav henne tips på hur jag brukar tänka. Ibland förstod hon och ibland var det knepigare.
Jag är inte alls säker på att m in trötta, halsonda metod att förklara var så bra, så det var inte konstigt om det blev lite svårt ibland.

När vi kom till 28 så visste hon att något gånger 2 blir 8...hmmm... 4 är det ju! Javisst, hur ska du tänka med resten? Till slut kom hon fram till 14. 30 var värre och jag försökte få henne att förstå att eftersom 16+16 blev 32 så kunde det ju inte vara det. Om det ska vara lite mer än 14 vad kan det vara då? Till slut kom det; 15! Ja, svarade jag.
Den lilla damens kommentar blev "Varför sa du inte det från början?"

Ja, så dumt, det kunde jag ju ha gjort!

2 kommentarer:

  1. Barn är barn.....och så ljuvliga som bara barn kan.....;)

    SvaraRadera
  2. Hahaha... jag får mig ett gott skratt!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails