torsdag 21 januari 2010

Blogga på sjukdomstid?

Diskussionerna går emellanåt höga om bloggning och facebookande på arbetstid. Jag förstår inte problemet. Arbete är arbete och fritid är när man ägnar sig åt saker utanför sin arbetstid. Den tiden är fri att använda som jag behagar. Tillåtet att skriva ett och annat inlägg eller leka farmare på FB. Om jag nu är sugen på just det.

Jag skulle inte få för mig att blogga på arbetstid. Det är inte därför jag är där. Jag är där för att utföra och genomföra arbetsuppgifter som hör till det jag anställts för. Hade jag nu varit anställd för att förgylla bloggvärlden med mina klokskaper (?) hade det varit en annan femma. Då hade tangenterna fått glöda. Dagarna i ända.

Frågan är nu; är det OK att jag bloggar när jag är sjuk? Sedan urminnes tider har det funnits oskrivna regler för vad man får göra när man är sjukskriven. Visst är det så? Självklart spelar jag inte korpfotboll om jag är sjukskriven för en ond höft. Eller springer halvmaran om jag är hemma från jobbet pga influensa.

Men nu då? Jag är hemma för att jag gått in i väggen. Eller hur var det nu de sa...? I vilket fall som helst, jag är sjukskriven. Kan jag då sitta här och blogga? Hur orkar jag det? Va?

Saken är den att det är ett sätt att vila aktivt. För mig är det en slags terapi (bättre än att para ihop strumpor) att surfa runt och läsa om vad människor gör med sina liv. Kanske jag hittar en lösning på vad jag ska göra med mitt? Varför skriver du inte om det du mår dåligt av i så fall kanske nån tänker nu? Det vore väl bättre terapi?
Tänk på då. Nån måtta får det väl vara? Privat är privat. Varför skulle jag? Behövs ju inte heller. Jag bor ju i en håla :-)

Precis som många arbetsgivare har koll på vilka sidor de anställda besöker så kan man som bloggägare se varifrån läsarna kommer. Var de klickade sig hit ifrån. Om man vill. Ibland är det kul att se. Många har t ex hamnat hos mig när de googlat på köttfärslimpa. Det ni!
Vissa kommer ju direkt från företagsservrar, det syns också. Vilket måste innebära att de läser bloggar på arbetstid. Ajabaja! *s*

4 kommentarer:

 1. Frågan Du ställer, om det är okey att blogga när man är sjukskriven är rätt intressant, är själv sjukskriven och bloggar, vilket tydligen inte är helt okey. Själv har jag inget bra svar... men bloggar gör jag.

  SvaraRadera
 2. Får man köra FB på jobbet?
  Nä naturligtvis inte - men "alla" gör det. Skickar en liten uppdatering now and then. Farmville - thats really bad to do!

  Men ibland kan olydighet vara bra för ibland kan det komma uppslag och nya ideer om man har lite "olagliga" kontakter - sen beror det väl på vad man har för jobb i o förs sig men det är som att man på fikastunden absolut inte skulle få prata privatliv eller sånt som händer utanför arbetet. "Här håller vi oss till det vi får betalt för"..
  TROR vi det är hälsosamt egentligen?!

  Att blogga kan ge kraft, inspiration och motivation så man kommer igen snabbare än om datorn bara står där tills man är frisk/are.

  Allt handlar väl om samvete och moral. Vem är jag och varför gör jag detta.
  Sen kommer allt man gör oavsett sticka i någons ögon ialla fall.

  Såg du nyheten om tjejjen i Örebro som bloggat om sitt jobb - hon fick sparken. Hennes chef jublade på sin FB-sida om att han gett henne sparken - HAN fick behålla jobbet av sin chef för "han förstod ju att han gjort fel"..
  MMMmmmm det är och förblir skillnad på folk och folk - inte vad de gör!

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar. Varför skulle du inte kunna blogga som sjukskriven. Det är väl inte värre än att prata i telefon.

  Jag gillar din blogg - har läst en hel del...

  SvaraRadera
 4. > Helga. Nej, det är just det jag också tycker, men ibland känns det nästan tabu. Kul att du gillar min blogg!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails