måndag 4 januari 2010

Femettan

Inte nog med att söndagsångest av värsta sorten befann sig på plats.
Ungarna hittade en gammal videofilm från 1992 - Femettan! Där deras mamma deltog. Gissa om det spädde på både söndagskrypet och åldersnojan!

Förutom den hemska dialekten och de väldigt intelligenta svaren - både på Staffan Lings inledningsfrågor och på resten - så kunde jag kika med åtminstone ett öga en stund. Ungarna gick inte med på att stänga av ljudet, tyvärr. Sonen gick så långt bort från TV:n som möjligt, vet inte om han på nåt vis trodde att det skulle göra mamsen mindre pinsam eller vad det berodde på.

1992 och 27 år ung. Långt, tjockt hår och inte en rynka i sikte. Rena ungdomen som befann sig på inspelningsplatsen i Umeå. Vart tog denna där vägen? När ersattes hon av kärringen som numera bligar/blänger tillbaks från spegeln? Gone with the wind? Snarare blivit vind. Och sné.

Minns ni programmet? Hur man genom synonymer till givna ord (5 till antalet) skulle gissa sig fram till en person.
Jag fick bl a
Ryktbar - Gråtmild - Viking - Erövrar - Löpsedlar
Vem kan det ha varit?

Ryktbar beskrevs som "hästborstningsnaken"... Inte alltid så lätt att koppla när man sitter där, det är betydligt lättare hemma i soffan. Nåt klipp från just det programmet hittade jag inte, visst är det synd?

4 kommentarer:

 1. Hihihi - "denna där" får mej osökt att tänka på lady o lufsen!! Du är så härlig - nu fick du mej att skratta igen o det är så skönt!!! Stor Kram över skogen ;)

  SvaraRadera
 2. Visst är det läskigt att se en tant i spegeln på mornarna... Jag har ingen videofilm att titta tillbaka på, men brukar tänka detsamma när jag ser gamla kort. Tänk om man hade insett då hur fin man var...

  SvaraRadera
 3. Men Bitte, du menar att vi inte är 27 år längre??
  hmm det kommer att ta tid att smälta. Du menar att vi är på väg rätt utför? Kanske kan man borsta tänderna i mörkret om mornarna? Så man slipper se eländet? :)

  SvaraRadera
 4. Lairama, du har så rätt. Tror det öht är svårt att inse det, vilken ålder man än är i. Tyvärr.

  Men Maran, förlåt, det var inte meningen att chocka dig på det viset!

  Och visst är Lady o Lufsen söta, Inna :-)

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails