söndag 10 januari 2010

Oxfilé med gräddkokt morots- purjoblandning och baconlindad sparris


Vanlig söndagskväll som lyxades till med god middag. Till nyår skar vi bort en bit på den fina filén, den överblivna biten blev mums ikväll när vi bara var fyra stycken hemma.

Strimlade 5 st morötter och en halv purjolök. Det stektes i smör och kryddades med salt, citronpeppar och paprika innan grädden slogs på och det fick puttra ihop till en lagom kladdig blandning.
Sparrisen doppades (tyvärr lite för länge) i kokande vatten och lindades med bacon (3 och 3) innan det fick sig en stekning i grillpannan. Oxfilén stektes alldeles, alldeles lagom och till allt detta en smarrig sås på skyn och grädde. Slurp!

2 kommentarer:

  1. Den där maten är nog rena meducinen, får ta efter när jag äntligen blir ledig på lördag;))
    kram och tack Bibban

    SvaraRadera
  2. Ännu ett inlägg från dej som får det att bli lite blött i mungipan...;)

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails