lördag 17 oktober 2009

Trash day in Aker


Klädsel för en skräpröjare
Idag är en av de höjdpunkter vi har i vår by. Containrarna kommer! Vår och höst. Varenda gång så säger vi "Nästa gång har vi nog bara ett skottkärrelass". Än har detta inte inträffat. Tror nog att grannarna går ihop och säger till varandra att de måste skynda sig att slänga innan vi kommer. Det kan ju bli fullt :-)
Idag hade vi bl a detta att göra oss av med. Maken lastade släpet igår så det var bara att åka de få meterna till avstjälpningsplatsen Och "bara" lasta av... En av sopgubbarna skulle vara lite rolig; "Ojdå, ni har verkligen samlat på er!" Hallå, gubbe lilla, du är ny, va? Jepp, det var han.
Avlastat blev det, med hjälp av svärmor och svärfar. Mannen drog iväg till Älmhult i arla morronstund. Rallybesiktning. Konstigt att det inte är lika lätt att få upp honom på vardagarna.
Nu får han skylla sig själv. Jag har gjort nåt han inte alls vill. Nananananaaaanaaa... Tror iofs att han anade ugglor i mossen redan igår. Han är ju snälle, det har jag talat om. Räddar mig från farliga möss, lagar goe mat och en massa annat som jag inte tänker berätta.

Igår tände han en brasa eftersom jag var så rösen när jag kom hem från jobbet. Då - återigen - kom jag med nån kommentar i stil med "Tänk va mysigt det hade varit att sitta i soffan med varsitt glas vin och njuta av brasan. Istället för att hänga på varsin hård köksstol."
Det är nämligen så att vår braskamin är inte placerad - på ett enligt mig - strategiskt och maximalt utnyttjarvänligt ställe. Förutom detta så har jag länge velat byta plats på mat- och TV-rum. Då säger han att han blir inte förvånad om han kommer hem imorgon och jag har möblerat om. Va? Vad tror han om mig? Skulle jag göra det utan hans vetskap? Bara för att få det som jag vill? *pah*
Resultatet ser ni här:
Glömde ju före-bilder men jag orkar faktiskt inte dra tillbaka allt bara för att fota. Inte Julia och Nora heller. Vi tar och gör oss lite käk istället och sen ska vi ta en prommis.

2 kommentarer:

  1. Åhhhh vad fint det blev!!! Toppen att kunna "brasa-till-det" i soffan!!!! Kramis

    SvaraRadera
  2. Ja, du vet ju hur det såg ut innan. Visst blev det bättre? Ni får komma och testa :-). Kram

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails