tisdag 13 oktober 2009

Grymt, jag tror jag är pig, inte alls pigg

Jaha, efter att ha varit halvdan sen förra veckan och heldan i lördags så blev jag tvungen att åka hem från jobbet igår. Kämpade som en blå för att få transporter klara t o m onsdag innan jag lämnade bygget. Tänkte positivt, jag är nog tillbaka på onsdag. Skulle inte tro det. Är till åtminstone 96,2 % övertygad om att jag har fått influensa à la svin.

Kroppen värker mer och mer, halsen är mördande medveten om varenda sväljning (finns det ordet?) och jag har feber. För att inte tala om illamåendet som kommer och går. Måste nog ge mig och inse fakta - jag är sjuk. Sover mest hela tiden och det är inte vanligt i mitt fall. Inte dagtid och knappt på nätterna numera. Idag vaknade jag till vid 10-tiden när det vankades frukost. Nu tar jag en liten sväng vid datorn innan jag kryper ner mellan de svettfuktiga lakanen igen.

Men hur gör man nu? Jag har hela tiden varit bestämt övertygad om att jag inte ska vaccinera mig. Tycker allt känns upphaussat och hysteriskt. Eftersom jag inte tillhör nån riskgrupp så varför ska jag? Men vad själviskt, får man höra då. Tänk på alla du kan undvika att smitta.

Javisst, i och för sig. Men nu då? Ska jag ta mig till sjukstugan för att kolla om det är grisflunsan jag har? För om det är det så är det ju redan försent. Då har jag antagligen redan smittat mina nära och kära (plus några till). Fast de vill ju att man stannar hemma om man har symptomen, dumt att utsätta andra för smittorisken. Kvittar väl om jag får veta egentligen, jag skulle ju ändå inte ta nån spruta. Men om det nu är det och mina ungar inte smittas, ska jag ändå vaccinera dem? Mig själv kan jag ju bestämma över utan problem, men även om jag är kaxig och tror att det låter värre än vad det är, så skulle jag aldrig förlåta mig om det hände ungarna nåt för att jag varit enveten som en gammal get.

Fast är det inte värre än så här så är det som vilken flunsa som helst. Svin, get eller åsna. Kvittar lika. Men jag känner mig kluven.

1 kommentar:

  1. Usch vad jobbigt... jag lider med dig.

    Det där med vaccination är knepigt. Jag var emot det från början och nu är jag rätt övertygad om att vi har haft grissjukan redan hela högen... då är det ju rätt onödigt.
    Men om det nu var någon annan influensa vi hade, får grissjukan och smittar någon i riskgruppen... hur dåligt samvete får man inte då?

    Krya på dig!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails