onsdag 14 oktober 2009

Generationsfråga

Jag och min älskling har en viss åldersskillnad. Det har väl de flesta iofs, är nog inte många som är födda exakt samtidigt som sin partner. Men ni vet hur jag menar.
Det som skiljer våra födelsedagar åt är ca 6 år. Och jag kom först. Barnarov? Njaupe.
Min man är av den där sorten som är mer mogen än vad födelsebeviset pekar på. För det mesta i alla fall *blink*.
Vi har aldrig gjort nån stor sak av det. Har aldrig behövts.

En sak ställer det dock till. I mitt huvud. Om jag börjar fundera. Svärfadern (min) är född 1951 och har växt upp i samma kvarter som jag (född -65). Han hade flyttat därifrån när jag flyttade dit 1974. Då hade nämligen min blivande make redan fötts flera år tidigare.
Men... eftersom det är samma kvarter så tror han att jag kommer ihåg allt och alla som fanns där då. Han tror på nåt konstigt vis att vi är jämngamla. Det är vi ju inte.
Men tillhör vi samma generation? Det kan vi ju inte göra. Väl? Det skiljer 14 år oss emellan. Han var 20 när Peter föddes.
Mina föräldrar är födda 1938, alltså 13 år äldre än min svärfar. Visst tillhör de samma generation? Nog är väl jag och gubben samma, inte skulle jag kunna bli mamma vid 6 års ålder? Samtidigt så har mina föräldrar mer gemensamt med svärföräldrarnas föräldrar.

Fattar ni vad snurrigt det kan bli? Om man tänker efter. Får nog låta bli det. Har för mycket tid att ligga still på. Kan inte sova hela tiden och då poppar livsviktiga frågor upp.

5 kommentarer:

 1. Fundera inte så mycket..:) enklare så!
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Härlig ny bloggdesign, visst har shabby blogs fina grejjer!

  SvaraRadera
 3. OK, Maya, ska försöka låta bli :-)

  Mikaela > Ja, jag hittade dit idag och kunde bara inte låta bli :-)

  SvaraRadera
 4. Min f.d var 5 år yngre än mej. Ännu en likhet mellan dej och mej haha..
  Jag kände mej som en pedofiltant i början, men eftersom tiden gick så kände jag mej yngre än han för jag är mycket barnsligare vad gäller mycket. Det höll 8 år så åldern spelar inte nån jätteroll. Det är bara vi/samhället som har förutfattade meningar om hur det "ska" vara.

  SvaraRadera
 5. Surmorsan > Så har jag inte känt mig och vi har varit tillsammans i 14 år så det verkar funka bra! *s* Kanske han ångrar sig när jag är 60 och han bara 54? Eller när jag går i pension? *flin*

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails