måndag 12 april 2010

Vårdeklaration med tillhörande röra

Våren är ljuvlig och jag börjar fatta att den är här nu. Igår höll jag nämligen på att skrämma slag på några familjemedlemmar genom att ropa ”Kolla, tussilaaaaagooooo!!!” när vi var ute och åkte en sväng.

Frågan är om den inte ställer till med saker i vissa medelålders hjärnor också. Jag har hört talas om en – i vanliga fall väldigt samlad och korrekt person – som för ett litet tag sedan gjorde flera lustiga saker bara på 10 minuter. Började med att köra fram och tillbaka utanför en kunds företag eftersom hon (menar den, personen ifråga) blandade ihop byggnaderna. Fråga inte...

Efter att ha varit på kundbesök fick samma person den briljanta idén att passa på att handla lite på arbetstid så den tiden skulle sparas efter hemgång. Chefen är en trevlig typ som tillåter sånt. Annars får han passa sig:-)

Där är en affär! *Blink, blink* med vänstern å så svänger vi. Japp, in på cykelvägen... Personen låtsades som det regnade - och det gjorde det verkligen inte, vårsolen strålade - när bilister och annat löst folk tittade surt. Ryckte på axlarna och tänkte; Jaja, det var väl inte så farligt.

In i affären - som var alldeles ny för den här nu lite förvirrade människan - och vinglade runt tills det som behövdes var hopplockat. Till kassan och ut. Men hallåååå... Dörren gick inte upp. En förlägen blick på omgivningen och där stod det, lite längre till höger: UTGÅNG. Med röda - relativt stora - bokstäver.

Är det möjligen nåt i luften? Som yr och irrar till det? Eller är det bara solen och värmen som tar plats och tränger undan varenda annan, mer nyttig tanke? Skönt är det i alla fall!

Nåt annat som är skönt är att jag har rensat två garderober och deklarerat ikväll! För första gången på tusen år (känns det som) kunde jag göra ett extra avdrag. Yessss!
Resultatet av garderobsrensningen blev en stor säck med sånt som ska slängas och en stor hög med tröjor som kunde ärvas av 16-åringarna. Yesssss igen!
Dessutom hittade jag klänningarna som tjejerna hade när vi gifte oss. Jättefina - bara använda en gång *s* - så varför ska de hänga där? Det blev Blocket för dem så vet ni nån som behöver näbbklänningar är det bara att tipsa :-)

6 kommentarer:

 1. Skrika tussilago?
  Är det vuxenversionen av "Gul bil!" månntro?

  Det är inget konstigt med din "bekanting" (hihi), när våren gör sig påmind på allvar blir de flesta av oss lite fåniga och förvirrade...och undra på det! Det är väl egentligen ingen större skillnad på oss och korna (förutom antalet juver): Grönbetet hägrar ju för oss också!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Det kan det säkert vara, gult är det ju i alla fall :-)

  SvaraRadera
 3. Oj vilken förvirrad människa du känner. Kan inte vara lätt att umgås med en sådan :). Känner förvisso en ganska förvirrad person jag med.
  Vad är det för storlek på näbbklänningarna? Jag känner en som kanske skulle vilja ha sina döttrar i sådana lite senare i år.

  SvaraRadera
 4. Lairama, menar du det? Har du också en sån virrhöna i din närhet? Vilket sammanträffande! *s*
  Klänningarna är i 134, 146 och 152. Jag har en annan i 128, men den är inte riktigt lika fräsch (går kanske att fixa). Nu måste jag fundera... brukar du skriva "sambon" Hmmmm...

  SvaraRadera
 5. Då är de tyvärr för små.
  Synd, det hade varit lite kul.
  Tror att jag brukar skriva "Gubben" om min sambo ;)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad häftigt! Fast synd att de var för små... Spännande :-)

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails