lördag 10 april 2010

Kluven och fläskig

Nu är de fem björkarna uppkapade, klyvna och staplade för torkning. Jag är oerhört tacksam att ved inte är vår huvudsakliga uppvärmning utan bara ska vara till braskaminen. "Been there, done that."
Vi har jordvärme och det är kanon men kaminen är en bra support när det blir som det varit i vintras. Eller bara för mys, finns inte mycket som går upp mot en sprakande brasa och en filt när man behöver lite extra. Nu är det björkved travat både här och där, men det finns plats för betydligt mer.

Vi har en del som behöver tas ner så det ska nog ordna sig med bränne till vintern :-)

Avslutade luft- och träningsintaget med att skotta bort resterande snöhögen - inklusive is - från altanen. Strax utanför vedtraven är det också en jättehög som jag försökte sprida ut så gott det gick. Det blir nog en snöfri Valborgsmässoafton trots allt!

Det är så skönt att ha fått lite gjort och att ha varit ute så länge idag, det blev nog ca 7 timmars arbete med allt. En kort paus för fläsk med löksås, det är mat för en kroppsarbetare det!
Mmmm, det kan inte bli bättre! Stekt fläsk är bland det godaste jag vet!
Fräs 2 hackade lökar i smör så det blir riktigt mjukt. Krydda med peppar och salt. Häll på grädde och en del av stekskyn till den mängd du tycker blir lagom. Red av med Maizena. Idag blev det bara sallad med ruccola, tomater, gurka, purjolök och gul paprika till men annars är det gott med t ex blomkålsmos. En massa fläsk, naturligtvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails