torsdag 9 september 2010

Lärare får inte hinka i sig

Det var en gång en idrottslärare som i några ynka sekunder "visade sig" naken förutom den hink han för tillfället höll för att täcka de så att säga centrala delarna på sin kropp.Hinken var tydligen till för värdesaker och passade därför alldeles utmärkt att gömma ädla delar med. Ingen hann se nåt och han hade ingen tanke att visa nåt. Det var liksom därför han hade hinken där.

Jag håller med Lisa Magnusson som undrar om nakenhet är fult och dåligt- vad är det vi håller på att lära ungarna egentligen?
Tänk om den här läraren istället hade slängt på sig att par kallingar i farten, hade det varit bättre/sämre? Jag menar, en del underkläder visar mer än de döljer... Eller om mot förmodan han skulle råka möta nån elev på stranden under sommarlovet, ska han då springa och gömma sig i vassen eller bakom närmsta sanddyn? Eller är det bara på arbetstid han måste skyla sig?

Nä, är det inte dags att vi människor får ett mer normalt förhållningssätt till "nakenhet"? Man behöver kanske inte ropa "Vargen kommer" varenda gång en strimma hud visar sig? Att sätta in händelserna i ett perspektiv kan skänka just det. Perspektiv. Sammanhang. Eftertanke.

Eleverna kände obehag, sägs det. Jobbigt, för det händer ju inte ofta annars när de ser/hör sina lärare...

De ville kanske haft en hunk istället för en hink?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

  1. Ja, hade det varit en hunk hade det nog inte låtit så mkt om det!

    SvaraRadera
  2. Det blir mer och mer som i USA där föräldrar blir polisanmälda för nakenfoton på sina småbarn där barnen är fotade plaskande i en barnpool för att barnen är nakna...
    Det är som du säger - vad är det för bild av nakenhet vi förmedlar med den attityden? Snart ska väl alla ha BURKA så ingen hud syns... gud förbjude! Fast mer "Människan förbjude".
    Men porrindustrin den växer!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails