onsdag 8 september 2010

Disko eller snarare odisk

Denna dag har varit... omväxlande. Om man vill säga nåt positivt och det har jag ju lovat att göra, det är i den andan det ska angripas. Så...
Nästan hela arbetsda'n gick åt till att plocka ihop och sammanställa. Bokslutspapper. Jipeee... Huvudvärken kom som ett brev på posten. Eller snabbare, för det kommer ju inte förrän dan efter. I bästa fall. Annat var det på min tid. Minsann.

Ikväll när maten var avklarad (ugnsstekt falukorv med blomkålsmos/potatismos) och det skulle diskas så kom diskmaskinen på att den skulle göra en Ohly. Den pumpade och pumpade. Sen hände det inte mycket mer. Den fortsatte bara att pumpa, även om vi stängde av den. Enda fungerande stoppmetoden var att dra ur sladden. Så kan man ju inte ha det.

Lösningsfokus ställdes in. Vad göra? Vi har haft detta problemet innan så det fanns saker att testa. Vi körde kylskåpsvarianten från i somras. Då skulle vi hjälpa kompisar med ett ej fungerande kylskåp i deras husvagn, vi vände upp o ner på det helt enkelt. Det kan hjälpa om det är ett gasoldrivet skåp. Det står i bruksanvisningen som jag aldrig läser.

Vi gjorde (Vi i detta fallet lika med Peter) likadant (typ) med diskmaskinen och nu funkar den igen. Det är bra att ha nån som kan vända upp o ner på tillvaron ibland!

Förutom att städa under/bakom så fick jag skruva ihop det så lite delaktig var jag i Viet.
Nu känner jag mig för luddig - var nog råttorna under diskmaskinen som flyttade in i hjärnan - för att skriva så jag säger gonatt och låter er slippa läsa mer idag. Suss gott.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

 1. haha, det ska jag prova nästa gång.. för de rackarna får ju för sej att sluta fungera emellanåt:-)

  kram Monica R

  SvaraRadera
 2. *hihi* Du skriver så roliga formuleringar ibland i din upp och ned värld =))

  SvaraRadera
 3. Många tips ang diskmaskinen hade jag kunnat ge - men att vända den upp och ned hade jag aldrig kommit på :D

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails