lördag 31 juli 2010

Toabekymmer eller hur knipa snyggast

Nån som missat att jag håller på med motorsport? Rally för det mesta. Nån som missat att det körs i skogen? För det mesta.
Långt från bekvämligheter som vattenklosett eller bajjamajja. I skogen är vi alla lika. Alla måste kissa i naturen. Jämlikhet, javisst!
Men hur rättvist är det egentligen? Karlar av olika modijanger (nu snackar vi ålder och kroppshydda, nåt mer kan jag inte uttala mig om, så det så...) bara slänger ut det de har och kissar/pinkar/valfritt annat uttryck.

Jag - som i detta fall tillhör en minoritet - gör så här:
Håller mig i det längsta. Håller därefter tummarna för att nästa sträcka startar i närheten av en skogsdunge och inte vid en en väg omgiven av åkrar. Oftast hjälper inte hållandet utan det blir till att hitta högsta möjliga gräs och sätta igång. Ner med overallen till knäna (tillsammans med det som bärs under), veva upp ärmarna och samla ihop så att det inte stänker på kläderna. Alla som någon gång hjälpt ett flickebarn genom att hålla henne så hon kan släppa ut det som behövs vet hur osmidigt det är.

Ner med rumpan medans du ser dig om så inte nån av dina manliga medtävlande råkar sikta på dig med blick eller annat. Aaaaj, attans, brännässlor. Igen... Bara att stå ut. Gör klart, samla ihop allt och fös tillbaka det på ursprunglig plats. Glid sedan ut ur skogsdungen/upp ur gräset med en världsvan min. Lägg sedan på minnet att be din chaufför stanna utmed transporten nästa gång. I en tät skog.

Campingtoaletter - eller offentliga bekvämligheter överhuvudtaget - är också en specialgrej. Alltså, musiken som spelas i bakgrunden, den måste ha nån mer mening än bara vara underhållande lite lätt i bakgrunden. Har ni tänkt på hur tyst det är trots att alla holkarna är upptagna? Inte ens ett litet stril hörs. Vad gör alla? Sitter och funderar på dagens planering? Vad ska vi grilla ikväll? Är det så att alla lägger i ljuddämpande papper för att inte låta?  Finns väl ingen normalt fungerande människa som kan undvika det oundvikliga?

Måste erkänna att jag blir lite full i skratt när jag sitter där och funderar på vad alla andra funderar på. Kniper igen så att inte fnisset ska höras över skvalet från musiken och smiter sedan ut med världsvan (?) min. Inte för att någon ser det. Alla är så upptagna med att snabbt smita ut så ingen kan gissa vem som lämnat ifrån sig den där hemska lukten som slår emot nästa toagäst vid öppnandet av den ej ljuddämpande dörren.
"Jag har inte gjort nåt!"

6 kommentarer:

 1. Jag ska leva med att besöka campingtoaletter i 30 dagar framöver. Campingtoaletter från Sverige till Albanien och hem igen. Oj, oj vad jag ska hinna träna på den där världsvana minen....och få höra plums som ingen vill kännas vid:)

  SvaraRadera
 2. hahaha, härligt inlägg! :)

  SvaraRadera
 3. Hihi.. dina rader får mig att minnas en händelse från Power Meet i Västerås där alla bilarna åker genom staden och en hel del bärs dricks väl också så blåsorna blir fulla. En tjej hade gått ur bilen och gått runt för att göra sitt behov utan att någon av de andra i bilen skulle se henne... så där satt hon med näsan mot bilen väl utom synhåll....
  Bara det att den vita rumpan visade hon upp för ALLA som åkte på stora vägen de kört av..... Bakom sig hade hon ingenting som skymde. Så om fyra personer i hennes egen bil inte såg henne och vad hon gjorde så gjorde flera hundra andra det.....
  :-))

  SvaraRadera
 4. Någon slags försluten potta i bilen kanske...?

  SvaraRadera
 5. Hallå! Nyligen bestämde jag mig för att samla Sverigs samtliga bloggar inom ämnet hälsa. Däribland ämnen såsom recept, näringslära, viktnedgång, träning, livsstil och sjukdomar. Eftersom din blogg passar in där så skulle jag gärna se att du registrerade den. Iden är att likartade ska hitta inspiration att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis kostar det inget.

  http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

  SvaraRadera
 6. Kul inlägg! Det finns ju annars en smart "kanna/behållare" som är till för kvinnligt kissande när man är ute på tur... Det kanske skulle vara något för dig?

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails