lördag 28 februari 2009

Örtkryddad köttfärslimpa med ost & bacon


Dagens lunch blev uppskattad av hela familjen, även av mig som hade lagat till den. Vet inte varför men just nu så är det så himla kul att laga mat! Antagligen beroende på att jag måste tänka i nya banor och använda fler ingredienser, många av dem sådana som inte varit så vanliga här hemma. En del har vi naturligtvis ätit tidigare också men det blir andra konstellationer nu. Kul och GOTT! Skadar inte när det är smidigt att laga till det, heller.

1 kg blandfärs blandas ihop med röran av 1 ägg, grädde, färska kryddor (timjan, basilika och oregano), salt, svartpeppar och riven ost. Smörj en brödform och tryck ut blandningen där i. Täck med några skivor bacon och sätt in i ugnen på 175º i ca 45 min.
Till detta serverades en stekt champinjon- och lökblandning, smörslungade örtkryddade haricôt verts och gorgonzolagratinerad broccoli, utöver grönsallad. Såsen gjord på skyn och grädde spetsades med lite gorgonzola och barnen åt potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails