söndag 14 februari 2010

Ska du ha dig en stänkare?

Jag vet att man inte ska reta sig på saker man inte kan göra nåt åt, men ibland måste det få sticka upp en liten tagg och killa irritationsnerverna. Som idag längs E4:an. Varför, säger VARFÖR kan man inte hålla ut till vänster lite längre när man kör om? Jag kör - som vanligt - mina laglydiga 110, har aaaaaldrig nånsin fortsatt över den gränsen. "Aj!" Min näsa slog i skärmen...

OK, det har jag. Nån enstaka gång. Men det var längesen. Det jag vill komma till är detta: Om man nu måste om i snöslasket och saltstänket, kan man då inte hålla sig i vänstersträngen ett litet tag till? Det skulle spara en massa spolarvätska och irritation hos den som blir omåkt. En enkel underlättning för medmänniskorna, liksom.

Men, nu till nåt positivt istället. Vi kom iväg på den utlovade shoppingrundan. Började på Rusta för att förse två av de stackars barnen med extra element. De har frusit sig igenom många vintrar och nu tyckte jag att det fick vara nog. Hittade ett par billiga de kan ta till när det blir för röset. Julia hittade en matta till rummet och så blev det ett par böcker, en barnbok och en dassbok.

Vidare till klädjagandet på A6. Ojojoj, inte hade resten av landskapet stannat hemma, inte. Mamman hade tidigare bestämt sig för att förhålla sig till detta som vore hon Valiumfullproppad. Lyckades i stort.
Vid ingången till H&M stod det en parant dam och delade ut lappar med erbjudande om 20% rabatt på valfri vara. Fint, tyckte vi och började leta. Nog skulle det kunna finnas nåt?
Denna dag var det barnen betalar för sig själva-dag så jag strosade bland ställningarna. Smakråd hit och dit. Hmmmade och nickade emellanåt. Till slut hamnade vi i kassan. En av döttrarna hade skänkt sin 20%-rabatt till mig så jag lämnade fram mina två kuponger till mina två varor. Logiskt och bra. Tyckte jag.
"Du får bara använda en kupong!" snattrade det från andra sidan disken. Javisst, svarade jag, men vi är två personer, den ena är min dotters. "Jahaaaa, men det går inte." Nähä, varför inte det? Djup suck från kassatanten (hade lust att särskriva där...). "Då måste jag ta det på 2 kvitton." Inga problem, gör det.

Leendet satt kvar trots att det kröp under skinnet. Höll på att glömma min väska eftersom jag hade fullt upp att hålla masken. Man kan inte hålla hur mycket som helst samtidigt. Ju.

4 kommentarer:

 1. Duktigt att klara av en hel shoppingdag med förnuftet i behåll! :-)
  På Rusta har faktiskt vi också hittat mattor flera gånger. Fina till bra priser *me like*.

  SvaraRadera
 2. "hade lust att särskriva där" *skrattar*
  Det kanske inte blev någon särskrivning i inlägget men i ditt huvud var kassa tanten en enda stor sär skrivning hela hon ;)

  SvaraRadera
 3. Hahaha skulle vilja sett dej där i kassan......;)

  SvaraRadera
 4. Det dumma var att det började med att tjejen framför mig tappade sin vante och jag sprang efter,vänlig som jag är. Det var väl därför, kassa tanten fick vänta några sekunder...

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails