torsdag 4 februari 2010

Sex på lasarett ger blåmärken?

Det måste väl bero på vårdgarantin eller nåt?  Jag kollade tiden flera gånger innan jag fattade att jag skulle vara på Ryhov 18.00. Klockan sex på kvällen? Jo, det står en etta framför krumeluråttan.

Igår kväll infann jag mig alltså för att göra mitt livs första - och förhoppningsvis enda - UKG. Ultraljudsundersökning av mitt slående hjärta. En stund som inte var alltigenom angenäm. Vis av alla de ultraljudsundersökningar jag genomfört  - när det funnits ett eller flera barn i min växande mage - så trodde jag i min enfald att det skulle vara smärtfritt. Ånä, inte för mig.

Kan säga som så här; Hade jag trott att jag skulle klara en tatuering vid revbenen så hade jag nu tagits ur den villfarelsen. Det tunna skinn som täcker min bröstkorg skyddade inte mot en stenhård doppel (heter det så?) och den är ju inte ens spetsig. Lätt för blåmärken har jag också.

Där låg jag och vred mig efter de instruktioner jag fick, försökte tänka på nåt annat men lyckades dåligt. De ljud som maskinen gav ifrån sig var inte alls lika späda och mysiga som de man hör när man lyssnar på barn i maggen, inte. Här var det rejäla visslingar och rop, minsann.

Killen bad mig bl a dra in snabbt genom näsan (luft, alltså) för att se om allt gjorde som det bör. Se'n frågade han om jag tränar regelbundet. Hmmm, undrar om det är bra eller dåligt? Att få den frågan så, menar jag.

Vi får väl se vad resultatet säger om det. Än så länge slår det.

3 kommentarer:

 1. Ultraljud med bebis i magen är helt underbart... kan verkligen tänka mig att det här inte var en lika angenäm upplevelse.
  Jag håller tummarna för att resultaten är bästa tänkbara.

  SvaraRadera
 2. Sådana här undersökningar gör jag ungefär vartannat år. Jag har en hjärklaff som är lite otät sedan födseln. Jag håller med om att det är lite obehagligt, revbenen är så känsliga. Och så kittlar det på ett obehagligt sätt.

  SvaraRadera
 3. Usch...låter inget kul..jag var hos doktorn idag och kollade EKG. Det var en kurva som pekade nedåt istället för uppåt - vad nu det kan betyda?? Trots ssk-utbildn är jag urkass på EKG-tolkning. Så nu ska jag på arbets-EKG...tjoho vad kul det är att åldras!!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails