lördag 27 februari 2010

Ägget som försvann och kaffet som inte rann

Idag var det tidig uppgång igen. Natten har bestått av lustiga ljud av allehanda sort, snöras (förhoppningsvis utan att skada nåt) tror jag var ett av dem. Det sa liksom "swoschbang" så det kan väl inte varit nåt annat?

Vid sex masade jag mig upp, av nöden tvungen. Velade en stund om jag skulle stanna uppe eller krypa ner i varma sängen igen. Svårt val. Hade det varit en morgon när det senare alternativet inte hade varit möjligt, så hade det varit det som lockat mest. Idag blev det kaffe och dator istället.

Surfar runt för att se vad som hänt i världen. Läser om mord i Värnamo och kafferansonering i Timrå. Bland annat. Mord på nära håll känns overkligt. Lilla Värnamo. Vet ju att det har hänt förr och varför skulle det inte hända här? Hemskheter sprids och sker dagligen.

Nästan lika overkligt känns det att man ska ransonera kaffet för de äldre i Timrå. Jag upphör aldrig att förvånas över den politiska världen. Det är verkligen de stora summorna de sparar in på. Här i Vaggeryds kommun får man inte ägg till pyttipannan och nu ska hela matorganisationen gås igenom. Bra det, men varför inte öppna ögonen och se vad det är som verkligen kostar i den förvaltning det gäller?

Kommundoktorer i all ära, men när de hittar saker som inte fungerar - och det gör de för det finns massor- hjälper det? Ändrar man inte organisationen och dess möjligheter till en fungerande, välsmord maskin så kostar det. Gör rätt från början istället. Saker ska inte ändras bara för ändrandets skull utan för att det ska bli bättre. Långsiktighet, är det ett ord som finns hos de ansvariga politikerna? Lär av de bittra erfarenheterna och tänk efter före. Tänk åtminstone.

Så häller jag upp mer kaffe så länge.

2 kommentarer:

  1. Att norpa maten från gamlisarna...

    Visst känns det som det går någon slags moralisk linje strax före det?

    SvaraRadera
  2. Ja, en bra bit innan får man hoppas. Det är verkligen bedrövligt.

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails