fredag 5 februari 2010

1 år som bokstavstroende

Idag - vet inte varför jag minns det - är det ett år se'n vi gick över till den mörka sidan. Vi hänger oss numera åt omåttligt fettfrossande. Dag ut och dag in. Till och med i dagsljus. Vågat värre.
Det enda vi äter är tjocka skivor rent smör och litervis med fetaste grädden. Ibland toppat med drypande baconbitar. Fettet droppar och rinner längs våra hakor.
Det förpestar vårt kök, främst spis och fläkt. Usch.


LCHF. Low Carb High Fat. Detta som di lärde tvista om. Numera i en lite mindre bitter ton, men fajtas gör man. Livsmedelsverket mot bland andra Annika Dahlqvist. "Fettdoktorn", vilket smeknamn. Rockar fett.

Skolans värld med hem(sk)kunskap à la tallriksmodellen styr barnens syn på mat. Jag har flera döttrar som befinner sig i deras våld. Tro mig, jag vet hur det pratas och läggs fram. Recept med lightprodukter hit och dit. Akta dig för fett! Ät hellre konstiga tillsatser och onaturligt framställda "livs"medel. Morrar varenda gång jag hör nåt från de lektionerna och hotar med att gå dit och läxa upp de s k pedagogerna. Av hänsyn till döttrarna låter jag bli. Än så länge.

Nu skulle jag ju inte reta upp mig utan istället fira mitt första år som lågkolhydratare. Så himmelens negativ som jag var mot detta från början och så blev det så bra! Tänk om jag vetat tidigare hur bra jag skulle kunnat må. Alla mackor, all pasta som jag proppat i mig genom åren. Detta jag var så säker på att inte klara mig utan. Så var det sånt som fått mig att må dåligt. På flera sätt.

Uppsvälld, gasig mage. Varje dag. Ständigt. - Borta!
Blodsockerfall och matilska av stora mått - Borta!
Äta 6-7 ggr/dag - Nu räcker det med 3-4. Blir billigare!
Mjäll - Borta!
Torr hud - Borta!
Förkyld ofta - inte alls så ofta
4-5 kg "extra" som jag iofs inte led av - Borta!

Finns säkert mer som jag inte kommer på just nu. Jag mår helt enkelt mycket bättre av att äta på det här sättet. Enligt denna kosthållningen, inte dieten. Basta! Inte pasta :-)

Därmed inte sagt att jag tjatar på andra om det. Alla har rätt till sitt tyckande. Jag kan svara på frågor och komma med tips som har hjälpt mig, men därifrån är det upp till var och en att göra vad man vill med info:n.
Jag håller mig här. På feta sidan. Utan sött och lätt. Inte svårt alls!

4 kommentarer:

 1. Jag började (hm, för 2 år sedan?) men fortsatte inte - varför??
  Jag upplevde ju allt det positiva du nämner.
  Go Bitte, go!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Ja det är fruktansvärt vad skolan ligger efter om hur samhället ser ut och vad som händer där. Skolan är lite som en skyddad verkstad där man lär sig det som var och inte vad som ska komma. När ungarna kommer ut har saker och ting redan förändrats mot när de satt i skolbänken så att dessutom få en undervisning som mångt och mycket ´är baserat på historia är skrämande.
  Såg en framtidsforskare på tv som ifrågasatte sveriges fixering på usa och vad som händer där. USA är inte ledande i någonting idag. Det är indien som leder utvecklingen och nytänket men det får våra studenter inte veta mycket om och det betyder att de ligger långt efter redan när de startar...

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails