lördag 20 februari 2010

Fult att tänka på sig själv

"Sköt dig själv och skit i andra"
"Var rädd om dig och de dina"Två motpoler med milsvid skillnad. Ändå kan det kännas som att du är en skurk om du inte först och främst sätter alla andras väl och ve före ditt eget. Självklart ska du inte köra över andra eller gå över lik
för att själv få det så bra som möjligt. Frågan är då; Finns det nån ursäkt för att göra det mot dig själv?
Varför ska du behandla dig själv sämre än andra? Är inte du lika mycket värd? Har inte du rätt att må bra? Också.

Med ålder och erfarenhet så inser du så småningom att det är ingen annan än du som kan se till så att det blir så. Det är du som måste ta rodret och styra ditt liv så att du mår bra. Ingen gör det åt dig. Det finns hjälp att få om du vill, men steget och rorkulten är det du som ska ta. Vad som händer se'n återstår att se. Du måste våga för att vinna. Kanske förlorar du nåt på vägen, den risken finns alltid. Den risken finns även om du inte vågar. Kanske är det då värre saker du förlorar. Familjen eller livet. Tänk på det.

Ekonomi och hemförhållanden. Saker som ofta bromsar förändringar. Pengar, dessa djävulens påfund *s* styr alldeles för mycket. Men vem/vilka är det som tillåter dem att styra och samtidigt bromsa? Du och jag. Om jag har en verkligt bra anledning så kan jag klara mig på betydligt färre slantar. Då krävs det åtstramningar och det är något familjen måste vara med på. Barnen måste få veta vad som gäller. Och framförallt - varför.
Om anledningen är att du ska må bättre och därmed bli en betydligt trevligare familjemedlem, då är jag säker på att de förstår och ställer upp på det.

Du - liksom jag - har bara ett liv (åtminstone vad jag vet just nu) och ingen kommer att tacka oss för att vi lägger vår energi på att få andra att må bra om vi samtidigt går under själva. Undergång leder inte till framgång.
Så tänk efter. Vem är viktigast i ditt liv? Vilka? Vad? Livskvalitet för dig är vadå?
Vad kan du göra för att få det? Lyssna på dig själv. Prata med dem som är viktiga. Skit i dem som inte är det. De har ingen aning om din situation. Anledningen till det är att de har helt enkelt inte med den att göra.

Människor har ofta åsikter om vad andra gör eller inte gör. Strunta i det. Så länge du gör det som du mår bra av utan att skada andra så är det rätt. Dina närmaste och du är det som räknas i sista änden. Det är det som är utgångspunkten i ditt liv. Den centrala. Navet allt snurrar kring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails