Fast det råkar vara bemärkelsedag här idag så var ingen festmåltid planerad "Är väl inget att fira...mummel...hmhm..." Nänä, då blir det väl nåt som finns hemma då.
Fiskfiléer (i detta fallet pangasius) läggs i en form. Salta och peppra. Över detta hällde jag en skvätt Keldas fisk-och skaldjurssoppa (ca 2-3 dl) som blivit över och ca 2 dl vispgrädde. Hackad purjolök, hackad röd paprika och riven ost ströddes över. In i ugnen på 175º i 45 min.
När kylskåpet checkades på grönsakstillgång hittades en zucchini, schalottenlök (5 st) och purjolök. Zucchinin skivades, purjon hackades och schalottenlöken klyftades. Jag varvade allt i en form, saltade och pepprade. Hällde sedan över lite grädde och klickade ut färskost (vitlök). In i ugnen tillsammans med fisken.
Dög alldeles utmärkt åt en 39-åring som tänker överge mig hela helgen för att åka till Värmland och kolla Svenska Rallyt.
nu fick jag riktig ångest kan jag säga guuuud va nyttig du är ;)))
SvaraRaderaJaha, tack för det Bitte!
SvaraRaderaJag hade ju precis tänkt krypa till kojs, och så får du mig hungrig...elände...jag hasar väl ut till kylskåpet och gör i ordning en 7-våningsmacka á la Dagobert Krikelin.
Ditt recept ser ut och låter gott :)
Förlååååååt! Både för framkallandet av hunger och ångest. Hoppas ni hämtat er! :-)
SvaraRadera