onsdag 21 januari 2009

Upphämtning och soppa

Tisdagen gick i "dags att fixa nu"-anda. Saker som blivit liggande och retar mig varenda gång jag ser dem eller kommer på att de finns på annat vis.

Började i alla fall dagen med ett glas vatten och en halvtimme på cykeln. Skulle inte varit så kaxig i söndags, nu var det riktigt tungt. Fy 17 vad sugen jag var att lägga ned efter en kvart, men så fasen heller! Jag satt kvar, envis som en gris i ett hål! *s*

Efter det var det lite pulande med skärp som skulle fixas och att leta upp en försvunnen macka (barnens...), men sen fick jag ta mig en välbehövlig dusch innan frukosten inmundigades.

När jag var mättad för en stund framåt tog jag tag i saker, minsann! Jag lagade kläder som legat på hög ett tag, tog ca en kvart. Varför skjuter jag upp såna saker när jag vet att det tar hur lite tid som helst att bara göra det??? Jaja, sen var det dags för en annan surdeg, nämligen bokslutet för en förening jag är kassör i. Det gick också relativt snabbt och då infann sig ett lugn i mig, nu hade jag betat av en stor del av det som tyngt mig. Vilka i-landsproblem, va?

Efter lunchen (kyckling) följde jag med maken och hämtade ett nytt batteri till bilen. Blir ju lite strandsatt här hemma om jag inte har tillgång till bil, finns ingen kollektivtrafik här, inte! De som tycker man ska utnyttja den istället för bil, vilken planet kommer de ifrån? De måste leva med skygglappar eller nåt, alla bor faktiskt inte i städer. Usch jag blir sur på sånt!

Vi fick hämtat ett batteri som passade och sen var det bara hem och montera i det i Chryslern. Och ja, det hade jag klarat galant på egen hand om nån nu undrade det ;-). Men, man är ju inte dummare än att man överlåter det åt nån annan om möjlighet finns. Det var trots allt snö och kallt...

Jag smög in istället och förberedde kvällens käk, köttsoppa med en massa färgglada grönsaker. Det blir ordentligt storkok vid såna tillfällen, ska ju räcka till ett par tillfällen helst och vi är ju några stycken så det gäller att brassa på.

Kvällen skulle ha ägnats åt träning men maken bad så snällt om hjälp med pappersarbete på firman. Han ställer upp för mig så det går ju inte att neka lite återbetalning eller hur? När vi var klara där så var jag så trött så jag bestämde mig för att byta onsdagens vilodag mot igår. Ikväll har jag mao lite att ta igen!

2 kommentarer:

  1. tack för kommentaren i min blogg!
    nu ska jag läsa din! jag är förresten redan impad! wow!!! 5 barnsmamma? det är imponerande i sig att klara av det, och att sedan vara i din fina form (tjuvtittat på bild) är väldigt imponerande! wow!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Emilie! :-)

    Det är toppen med storkok!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails