lördag 9 februari 2013

Kundkortserbjudanden

Det är väldigt, väldigt sällan jag kollar olika erbjudanden jag får mig tillskickade.

Skulle det dimpa ner nåt från en överrik man människa som har svårt att göra av med alla pengar och dessutom skulle kunna tänka sig att göra mig ekonomiskt oberoende för resten av livet (eller åtminstone betala vår matkostnad under ett år eller nåt) i utbyte mot att jag håller personen ifråga sällskap då och då, kanske jag åtminstone läst det innan det hamnade i pappersåtervinningen.

Och hallå, moralpredikanter! Jag menar inte sällskap på DET viset som ni tänkte nu. Jag tänkte mig mer en söderhavskryssning där jag ligger och läser högt ur romaner dagarna i ända eftersom det är alldeles för jobbigt för just denna överrika människan att göra det själv. Tänk, behöva hålla boken, det kan vara tungt. Eventuellt kan jag tänka mig en liten bisyssla med att hälla upp en och annan drink. Bara för att vara snäll.

Jag kunde kanske bli den nya Katarina Ewerlöf? Alltså, jag har ingen aning om hurdan hon är som bartender, jag tänkte mer uppläsningen, då.

Nu kom jag liiiite från ämnet.

Häromdagen när vi skulle snabbhandla lite ägg och mjölk så såg jag veckans korterbjudanden på trottoarpratarna utanför affären. Bara en massa sötsliskigt! Kakor, glass, choklad. Fruktdryck. Kräm.

Allvarligt. Är det verkligen detta familjerna behöver rabatt på? Fika?

Nä! Ge mig lågt pris på smör och Bregott. Kött i alla former. Gärna billig färs. Ofta. Jag vill fylla mina förråd med mat. Inte skit sötsaker.
Citygross har t ex gjort en bra sak när de kapade momsen från all frukt och grönt. Mer sånt istället.

För vad än vissa människor säger. Det är INTE synd om oss som inte fikar varje dag. Tvärtom. Det är vi som mår bra.

, , ,

2 kommentarer:

  1. Vilket bra inlägg! Tack! :) För det är SANT, man behöver erbjudanden på BRA mat, inte på skräp.
    Din inledning gjorde att jag drömde mig bort en stund, till rivieran och värmen...

    SvaraRadera
  2. Bra talat!!! Jag håller med dig, det är inte synd om oss som inte fikar o varför är det mest extrapris på skräpmat, för så är det nog när man tänker efter.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails