onsdag 13 februari 2013

Mytoman hela vägen hem?

Morgonens nyhetssändning handlade bland annat om hur vissa bostadsbolag lagrar information om sina hyresgäster. Något som kan diskuteras om det är riktigt som det ska vara, absolut, men det jag hängde upp mig på var ändå en av frågorna som reportern ställde.

Han hade fått svar från bostadsbolagsrepresentanten om att det var hyresgästerna själva som hade lämnat informationen. "Hur skulle vi annars kunna veta detta?" Hmmm... ja, det är frågan. Eller nej, det var nästa fråga som blev lite småkul. Tyckte jag, det var säkert inte intervjuoffrets uppfattning däremot.


"Gäller det även mytomanin?"
Då blev han lite ställd.
"Det är våra hyresgäster som har lämnat den här informationen till oss..."
Helt plötsligt så lät det som att det lika gärna kunde vara grannarna som "angivit" varandra, inte att de lämnat det om sig själva. Hmmm.

Men... om någon är mytoman... kan man verkligen lita på att det är sanningen som kommer fram? Om någon säger till sitt hyresbolag; "Jag är mytoman, kan ni skriva in det i era register?" Hur ska man tolka det? Antagligen ljuger ju personen ifråga om detta. Men om han ljuger om att han är mytoman, vad är han då?

Spännande!, , ,

3 kommentarer:

  1. haha! Knivig fråga det där. ;) Kan man rapportera in en massa intressant fakta om sig själv så man liksom spammar deras register??

    SvaraRadera
  2. Tycker jag låter som en alldeles ypperlig idé! :-)

    SvaraRadera
  3. "Register that, you suckers!" ;))

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails