tisdag 12 februari 2013

Google-anonym

Kan man vara det? Se till så att det inte listas ett enda resultat när någon söker på ens namn? Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt.

Jag gjorde just den upptäckten häromda'n när jag skulle leta reda på en person. Nada, inget, nell. Snacka om att jag blev förvånad! OK, kanske någon liten eniro- eller hittalänk, minns inte. Men det var också allt.

För visst är det ett - numera - accepterat beteende; att googla på den blivande arbetskamraten/chefen/personlige tränaren/potentielle kunden osv? Gör inte de flesta det?
Erkänner! Jag gör det. Ibland. Lite nyfiken måste man få lov att vara eller hur?

Nog har de flesta även sökt på sig själva? Om inte annat för att se vad andra får fram när de letar fakta om mig. Vad är det som visas? Finns det några källor jag inte är bekväm med att de finns? Vad kan jag i så fall göra åt det?

Jag får dubbelt så många träffar om jag inte söker på mitt fullständiga, rätta, namn utan istället mitt smeknamn. Inte alls konstigt eftersom bloggadressen innehåller just det, kanske.

Nu har jag ingenting att dölja men vissa saker kanske man tycker borde vara inaktuella :-). Mestadelen av det som kommer upp är sådant som har med rally att göra. Antingen när jag varit med och arrangerat tävlingar eller så när vi åkt själva. Resultatlistor och framförallt; filmer. Det finns en hel del sådant på youtube, om någon har lust att se hur det ser ut inifrån en BMW Compact och höra min goa småländska så har ni en länk till några filmer här.

Se'n är det födelsedagshälsningar, blogginlägg m m. Inga direkta konstigheter. Jag får väl säga att jag står för det. Annars vore jag ju korkad. Har man inte tänkt efter före så...

Man kan t ex söka på långa tjejer och hamna här
Här på bilden är jag även febrig utan att ha använt termometer

Om man kollar sökorden som gör att folk hamnar på min blogg så är det verkligen varierande. Dessutom lite udda saker. "Feber utan termometer" och "Vad kostar en brandkårsutryckning?" är ständigt återkommande, liksom sådant som har med långa tjejer att göra. Det är inte förrän på senare tid som sådant som innehåller mitt namn har börjat dyka upp oftare :-)

bitte blansch

fitnessfighten versus lchf

feber utan termometer

vad kostar en brandkårsutryckning

183 cm lång tjej
bitte blansch blogg

blansch
fördelar med träning

grattis på 4 årsdagen

iron maiden slovakia


, , , ,

4 kommentarer:

 1. Hur kollar man sökorden för hur folk hamnar på ens blogg?
  /Birgitta
  www.lyckligagatans.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte hur det är på andra ställen men Blogger har statistik som visar det :-)

   Radera
 2. jag erkänner .. jag har googlat på mig själv :) hahaha... oj va kul jag blev glad men annars googlar jag nog inte på andra så ofta men jo, ja det gör jag ibland & det tror jag många gör :) om man söker på taggarna som man har i ens blogginlägg, alltså inte kategori så tror jag det är detta som gör att man dyker upp på google.. kul inlägg, däremot så kollar jag på statistiken och ser ju vilka som varit inne och ipnr mm men det finns ju hidemyass som man kan surfa via om man villdölja och det gör en del - skitigt mjöl i påsen kanske :) ... lchf .. aj aj .. har ju ont i gallan várje dag - kollapsar nog snart ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajajaj, gallan är inte skoj att känna av...
   Skitigt mjöl är ju inte heller OK :-)

   Radera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails