fredag 4 juni 2010

Lösning på låsningen

Hallååå, här är jag! Efter nästan 2 veckors frånvaro kände jag att det är bäst att jag talar om att jag lever så ni kan sova gott på nätterna :-)

Levande livet rullar på, nästa vecka är det avslutningar på alla håll och kanter. Torsdag börjar det 8.30 med minstingarna i byns fina kyrka. Nora stannar några år till (inte i kyrkan men i skolan, fast inte hela tiden...) men Julia ska lämna landsortsskolan och bege sig knappa milen in till stora Skillingaryd! Det var redan bestämt att hon skulle flytta på sig men nu följer resten av klassen med efter ett kommunalt beslut. Klasslistan var till belåtenhet så det kommer säkert att bli sketabra.

Kl 11.00 är det dags för niondeklassarna att göra sin sista skolavslutning på Fågelforsskolan. Nu väntar gymnasiet och längre resor för Jennie och Louise. Kan inte fatta att de där små knytena som trängdes i maggen nu ska ta sina långa ben och stå mer på egna fötter. Vad händer?

Så hoppar vi till fredag, då ska lillkillen på 2 meter ta studenten. Kan inte med ord beskriva vad som snurrar både i min och hans skalle. Känslorna dansar jenka. Fram o tebax, hit o dit.

Andra känslor rör sig också efter ett mysterium som uppstod igår.
Vi har haft en skada på vår varmvattenberedare/värmepump, helt plötsligt var det blött, blött och blött på golvet. Drippdropp övergick till rinnrinn. Mindre kul. Det är bara 3 år se'n (knappt) som vi drog in jordvärmen och rörmokarn är lika frågande som vi. Försäkringsbolaget tar det mesta som tur är. Annars...

Mysteriet då? Jo, rörmokare, snickare och elektriker befann sig hos oss igår. Inget konstigt alls, det är helt naturligt när dylika arbeten ska utföras. Det konstiga var att när de lämnat huset och vi kom hem så var alla dörrar låsta. Ingen i familjen har varit hemma efter dessa hantverkare, ingen har låst. Hur i h-e kan det vara låst??? Har de "huvudnycklar" till varenda kotte inom upptagningsområdet? Jag erkänner, lite nojjigt tänk, men hur gick det till???

Ikväll drar familjen till Oskarshamn över helgen, Jocke ska köra folkrace imorgon och då passar vi på att sticka hemifrån med Kejben och kolla in så han sköter sig.Ha det nu fortsatt bra alla, jag tittar in med ojämna mellanrum så känn er inte säkra!

2 kommentarer:

 1. oj så många roliga avslutningar :)
  konstigt det där med låsta dörrar...?

  SvaraRadera
 2. Många skolavslutningar blir det, skönt när det är gjort både för gråtmilda föräldrar och skoltrötta barn.
  Låsta dörrar...hmmm...jag har tydligen glömt att låsa ytterdörren två kvällar i rad.
  Ha en bra helg och kramar.

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails