söndag 13 juni 2010

Tjuvar, vik hädan!

Nu ska jag berätta om ett förvirrat par jag hört talas om. Efter att de firat en massa studenter och annat löst folk som slutade skolan var de lite trötta. De satte sig i sin bil (även Volvo kallas så i vissa kretsar) och åkte mot kusten. Det tog dem ca 1,5 timme i regnet. I baksätet satt två barn som inte var riktigt lika trötta. De pratade och flamsade mest hela tiden.

Husvagnen angjordes, packning plockades ur. I förtältet låg en omkullvält blomkruka. Utan blomma (den hade redan kastats pga torkskada). Konstigt. Paret ryckte på axlarna och fortsatte stuva in.

Efter en stund undrade mannen var kylväskan som de lämnat kvar hade tagit vägen. Den var spårlöst borta. Kvinnan i paret öppnade kylskåpet i förtältet. Hmmm, saknades det inte en hel del öl? Har det varit nån här? Nu kändes det lite olustigt. Paret enades om att det måste vara på det viset. De hade helt enkelt packat ölen i kylväskan och gett sig iväg. Hela helgen grymtades det över dessa oärliga människor. Fanns inte så mycket att göra åt men gnälla kan man, plus lära sig att man plockar in ALLT i vagnen. Ett par röda Foppisar var förresten också som bortblåsta. Inte kvinnans eftersom hon inte brukar dylika skovarianter.

Innan paret gav sig av hemåt på söndan skrevs en ilsken lapp till tjuvarna. Om de nu skulle våga sig tillbaka. Orden skräddes inte. In i kylskåpet med den!

Ankomst hemmets lugna vrå vid lunchtid. Den fotbollsspelande dottern ringde hem och hade glömt benskydden. Då ger sig kvinnan in i förrådet för att leta upp de efterfrågade attiraljerna. Hmmm, är inte det där...? Jo, där ligger de röda Foppatofflorna. Blicken lyfts försiktigt mot hyllan där kylväskan brukar befinna sig. Det kan väl inte....? Jooodå, där ligger den också.

Och i mikron stod grönsakerna paret skulle serverat till steken i fredags.

5 kommentarer:

 1. haha, hoppsan hejsan minsann! :)

  SvaraRadera
 2. :D
  Vad du hör många osannolika historier... Så förvirrad kan man väl inte vara?

  Hälsningar från en som alltid har fullständig kontroll.

  SvaraRadera
 3. Visst blir man lite orolig när man hör talas om att det finns sådana förvirrade par! Visst känns det alltid tryggt att det inte rör en själv!
  Förvirrade människor borde inte få åka omkring med husvagn! (ler)
  Ha en fin vecka!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails