söndag 27 december 2009

Halksockans betydelse

Jag har alltid haft förtroende för mina barn. På gott och ont. Det har aldrig hänt några större fadäser, de har skött sig som förväntat. Även det kan ju va på både gott och ont iofs.

Igår ville lillan låna ett par raggsockor av mig. Trodde hon frös (hennes egna är försvunna i "Where did the other sock go?"-land). Nejdå, Istället fick hon mig att minnas en liten händelse från dagistiden. Inte hennes utan ett par systrars.

Med förtroendet har bland annat följt att de tidigt fått lära sig att packa med sina grejer till dagis, skola och diverse andra ställen och sysselsättningar. Vet inte hur gamla de kunde vara den här gången när de skulle ha gympa på dagis, kanske 4-5 år. Jo ni, curlingföräldrar ; "Read 'em and weap!", här sopas inte banan framför ungarnas fötter, den krassa verkligheten landar tidigt i denna familjen. Jag kallar det att uppfostras till att ta ansvar, än så länge funkar det kanon.

Men, tillbaka till den aktuella gången. Jag kollade inte att de hade fått med sig allt utan lämnade dem som vanligt och stack till jobbet. Återvände på eftermiddagen och fick frågan av personalen om tjejerna möjligtvis hade packat själva. Eeeh, ja... svarade jag och undrade vad de hade glömt.
Nej, de hade inte glömt nåt men istället för att packa ner de halksockar jag menat - med antihalk under fossingarna - så hade de plockat med raggisar. Och visst är det så, vill man halka ordentligt så är det den sorten man ska ta med!

3 kommentarer:

 1. Hoppsan! Tack för kommentaren inne hos mig! Fick så djäkla dåligt samvete när du skrev de där raderna om att sluta vattna granen! Tänk om jag blir avslöjad, för jag har inte fyllt på vatten på två dagar och imorse så sag jag till min Dotter, oj va granen barrar, vi får nog slänga ut den snart!
  Det här med halksockor har jag mycket erfarenhet av, 3 fragglar har jag alla nu i sena tonåren, men är det inte också någon slag "curling" grej, kritiserar dig inte, absolut inte, bara en fundering, jag tvingade mina barn att ha halkisar så länge att de belv mobbade och dagen före julafton så körde min äldsa son ner med bilen i ett dike! Tänk om det är mitt och halkisarnas fel, kanske bättre att ungdjäklarna lär sig tidigt vad "halka" är, som sagt bara en fundering! Okej, det går åt en hel del framtänder det gör det, tyckte min dotter var gullig utan framgaddar under sin uppväxt! Fast förlusten av dem berodde på tufft lekande och två storebröder med kompisar, men sådant "skolar" också, synd är det om de killar som hamnar i onåd med min dotter!
  Som sagt God Fortsättning på alla sett och vis!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 2. *s* Nej, det var inte halksockorna jag menade i curlingsammanhanget utan det där med att serva med färdigpackade väskor o dyl :-). Mina har minsann också fått använda didäringa fotbeklädnaderna tills de kunnat stå på egna ben s a s. Ssschhh, inte prata så högt om vattenbristen... Tänk om vi blir avslöjade?

  SvaraRadera
 3. Jag har heller aldrig varit någon curlingmorsa. Dessvärre har jag inte heller varit någon halksocksmamma. Mina barn var så avis på alla kompisar som hade fina tassar och grejer på sina strumpor. Vet inte varför det inte blev några halkisar till mina, men så var det. Minsta lilla tjejen däremot har knappt några strumpor utan antihalktassar. Så kan det gå.

  Skönt att du överlevde julen utan några större men :) Nu väntar ljusare tider.
  Ha det bra.

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails