fredag 11 december 2009

Där och här igen

Fredagen den 11 december. Om bara 2 veckor är julen över. Varför stressa inför den dag som föregår den fredag som kommer efter julafton?

Snurrigt? Ja, jag är väl ungefär lika virrig som vanligt (ev lite värre...) men min virrighet beror inte på julstress. Jag är ansatt av något annat. Något som gör att min hals fortsätter värka, mitt huvud att dunka och sedan imorse att må riktigt, riktigt illa. Spyfärdig.

Har jobbat på eftersom det inte bara är att lägga på hög. Funkar inte i min sits. Inte så att jag är oumbärlig (finns det såna?) men troligtvis skulle det märkas att jag inte är där och planerar transporter.

Men det här med jul, då? Ja, den lär både komma och gå hur lite eller mycket jag än stressar. Jag väljer det förstnämnda eftersom det känns skönare. Det räcker att höra och se folk i omgivningen som hispar upp sig inför dagen D. Eller J. Som i julafton. Varför? Frågar mig det varje år. För egen del så är det inget märkvärdigt med jul. Låt det vara som vilken mysdag som helst. Ägna dig åt familjen i hemmets lugna vrå. Det räcker.

Visst har jag också klappar som jag vill köpa, men det blir inget överflöd. Och det kommer fler köptillfällen. Dagar då det verkligen behövs saker och de faktiskt är billigare. Världen går inte under om du inte hinner köpa perfekta julklappar till varenda brylling, moster och kusinbarn. Jag lovar!

Tagga ner och njut av levande ljus och gott fika eller nåt. För egen del så missade jag lussandet för de minsta idag. Det känns lite ledsamt, men man kan inte vara överallt. Förhoppningsvis får jag titta på några fina bilder därifrån. Ikväll är det dags för niornas Luciatåg så ett firande får jag vara med om.

2 kommentarer:

  1. Jaha, du är mé barn. *skojar bara* Men jag förstår och håller med, vi köper till våra egna barn med takkostnad, och lottar varsin julklapp som vi ska ge till och få av, bland de vuxna släkten. Och så använder jag min kompis ord, jag agerar bäst under stress, därför gör jag allt i sista minuten. :) God Jul!

    SvaraRadera
  2. ÄLSKAR din inställning!!! Visserligen har vi valt att hoppa julklappar i år pga ekonomin men det känns ändå så himla skönt!!! Våra stora härliga barn ser verkligen fram emot en julafton med bara mamma o pappa o god mat, TV-mys o kanske lite sällskapsspel....
    Krya på dej söta vän!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails