tisdag 18 maj 2010

Låt bli att sköta dig - få betalt på köpet

Lyssnade nyss på P4:s nyhetsinslag från Jönköping. Blodet började bulta rödare än nånsin i mina ådrar. Vad i h-e sa de? Hörde jag rätt?
Jajamen. Elever som inte får godkänt när de går ut nian kommer att få betalt för att gå i sommarskola. Eeeh? Hur tänkte man nu? Reportern frågade om det var nödvändigt att betala dem för att läsa. Jo, det ska motivera eleverna till att studera och läsa in sina betyg sa snubben *(vem det nu var, får väl lyssna nästa gång igen). Men... hade det inte varit bättre med motivation INNAN de slutade skolan? Och hur känns det för de elever som faktiskt har skött sig och klarat sina betyg? Lite avigt, va? Vad ger det för signaler?
Självklart ska man få hjälp och stöd om man av någon anledning inte grejat alla betyg, men det här känns inte rätt väg att gå.

*Uppdatering: Mats Gren, moderat kommunalråd i Jönköping

4 kommentarer:

 1. Vad hände med tanken att varje barn ska få individuellt anpassad undervisning?! Klart att barn med svårigeter ska ha hjälp, min yngsta har dyslexi, men på detta sätt kunde ju varenda niondeklassare skita i att plugga och i stället gå sommarskola och få betalt.
  Ehhh, jag fattar inte!?!?!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, man blir verkligen mörkrädd:)
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 3. öh, sant?! visst, om de får chans att gå sommarskola, men att få betalt..näe! det tycker jag inte!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails