tisdag 11 maj 2010

Tog kål på mamma

Kylskåpet hämtades. Hur kan det komma sig att det måste befinna sig på tredje våningen när det ska hämtas? Alltid så med tunga saker eller hur? Är det någonsin någon på bottenvåningen som säljer heavy stuff? Njet. Ner och ut kom det. Hoppas det är det fynd det verkar vara. Som att det typ fungerar när man stoppar in kontakten i hålen.

IKEA fick påhälsning och efter en stunds velande bestämde båda döttrarna sig för varsin säng. Mamman hade ju redan på dagen varit effektiv och kollat upp vilka hyllor de skulle hämtas på och så går den ena och bestämmer en annan säng! Fräckt. Lite utöver sängarna inhandlades och det blev till att dra magnetremsan hos snälla flickan i kassan. Jaja, nu kommer de äntligen ner på jorden, tjejerna. Deras mindre systrar får nu åka upp ett snäpp och sova närmare himlen. Till slut kommer den gamla våningssängen att gå till de sälla sängmarkerna, den har gjort sitt sedan 15 år tillbaka så den kan få vila. Tror inte vi har alla delarna ens eftersom den varit enkelsängar senaste åren. Interesting or what? :-)

Maten blev kebab i olika modijanger, pizza till kidsen, sallad till mig. Karlarna tog en annan variant. Antecknar ni fortfarande?
Se'n var det dags att förbereda midda'n tills idag, kålpudding. Tog mig an den sysslan medans maken började tillverka golvsektioner. Swisch in i ugnen efter en stund och där stod den bra när jag gjorde lite annat. Lillan skulle sova och när jag kollade tiden var det 5 minuter kvar av ugnstiden. Alldeles lagom att pussa gonatt och sen ta ut den. Det var planeringen.

1,5 timme senare ringer en dotter till mig på jobbet och frågar om hon ska ta ut kålpuddingen ur ugnen... Jisses. Ihopkrympt köttfärs med avskrapad bränd kål blir det idag. Där har ni ett mattips!
För att känna mig lite glammig så kan jag intala mig att det är Alzheimers Delight jag lider av. Eller hur?

3 kommentarer:

  1. ojoj, så det kan bli med en kålpudding! tack för länken till din matblogg, ska kika in där :)

    SvaraRadera
  2. Vi säger att det är ligtversionen du lider av. Nästa gång du gör kålpudding så glömmer du den inte! Eller hur ;DD

    SvaraRadera
  3. Ååååh kålpudding!! Mumseli. Måste göra nån dag...

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails