måndag 17 maj 2010

Egna företagare har det bra

Tänk, det finns inga som har det så bra som egna företagare. Om man frågar dem som vet. Ni vet, de där som tror att man kan dra av allt på firman. Moms behöver man ju aldrig betala, så gööött!!!

Småföretagare är nog den sort som har det allra bäst. Aldrig någonsin behöver de jobba mer än de stipulerade 40 timmarna i veckan. Inget slitande i sitt anletes svett för att få allt att gå ihop. Alltid hemma i tid, aldrig någon som stör efter arbetstid. Inga sömnlösa nätter när momspengar fladdrar förbi tillsammans med de ljuva arbetsgivaravgifterna. Vingklädda och rakethastighetssnabba försvinner de mot horisonten, svårfångade strax innan den tolfte. Men det har småföretagaren bara hört talas om, sånt lider man ju inte av i drömvärlden som är den man befinner sig i.

Kan iofs bero på att man inte sover för man måste upp och kolla så att alla maskinerna går som de ska. Tur att man har dem som står där och håvar in pengar hela nätterna! Och tur att de aldrig går sönder och är så billiga i drift. Framförallt så är det en himla tur att man kan ta ut överpriser av kunderna, konkurrensen om dem är ju nämligen obefintlig.

Vissa månader kan man t o m ta ut lön!

Minsann, så bra har vi det.

Ja, det finns fördelar. Friheten att åka till tandläkare o dyl när som helst är en av dem. Bara att jobba igen senare. Egenstyrd arbetstid kallas det visst. Finns annat också, kommer bara inte på det just nu.

Men ni som vet, ni som tycker vi bara gnäller fast vi har det skitbra, ni har säkert förslag att komma med. Eller hur?

Den här mannen har verkligen kämpat för sitt företag och fick till slut rätt mot de stora drakarna. Men inte kan man väl begära en ursäkt bara så där? Hur skulle det se ut? Tänk, det kan ju bli moms på sånt. Rätt vad det är så är det uppe i 1,25 ursäkt och så kan vi ju inte ha det i landet Enkelt.

4 kommentarer:

 1. Jamen eller hur! Det är så lätt och bekvämt att vara egen företagare, bara att håva in pengarna och luta sig tillbaka. Nä skulle inte tro det...det är moms hit och omvänd moms dit, löner, skatter och försäkringar.
  Kramen.

  SvaraRadera
 2. kan tänka mig att det kan vara slitsamt med eget men som du säger - finns fördelar med, och vilken bonus med egen lön ibland :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Jamen herrjisses. Klart ni har det bra! Dricker champagne och badar bubbelpool hela dagarna.
  Eller inte.
  Heder åt er som orkar hålla på.

  SvaraRadera
 4. Söta Bitte!!!
  Ja du vet ju att jag förstår dej PRECIS efter den tiden vi kämpade på med vårt...
  Minns mångas kommentarer som "Åh vad bra - man kan ju dra av allt..." Så himla smidigt...
  Ja det är ingen idé jag börjar skriva allt som poppar upp i huvudet för då blir det alldeles för långt...;)

  STOR Kram!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails