torsdag 20 maj 2010

Lång i ansiktet

Kroppsspråk säger mer än tusen ord. Det skriver jag under på. Trots att jag har vissa dubier mot just det där att sitta med armarna i kors och vara "stängd". Jag sitter oftast så för att det är skönt så just den är jag inte med på alla gånger.

Nu är det tydligen så att ansiktet säger en hel del om vad du är för en. Inte minerna då, utan formen. Kineserna ska vara experter på att uttyda just detta, skriver Dagens Ledare om.

"Ansiktsform och personlighet hänger alltså ihop. Ett långsmalt ansikte är tecken på någon med stor uthållighet och självförtroende. Det är någon som är fast besluten att förverkliga sina drömmar och som gör det med planering och envishet. Ett brett ansikte tyder på någon som har ett öppet sinne och en stor känslighet."
Ja, ibland är jag både uthållig och tror på mig själv men inte alltid. Orkar liksom inte. Är det vid de tillfällena som min huvudform ändras och känns svullen och uppfylld, liksom? Får jag då ett mer öppet sinne? Känslig är jag alltid, nämligen. Fast besluten att förverkliga drömmar? Hmmm, I wish...

"Enligt kineserna är det ett gott tecken att ha öron som sitter högre än linjen från dina ögonbryn. De ska dessutom gärna ligga lite mer platta mot huvudet och ha långa öronsnibbar. Små öron är inte bra och tyder på att man kan få det lite besvärligt i livet. Även läpparnas form är viktig för hur mycket tur man kommer att uppleva i livet. De ska helst vara symmetriska och stängda."
Här började jag genast dra linjer från mina - alltför oplockade - ögonbryn. Mina öron var betydligt lägre, wheeah, dåligt tecken. Jag hatar att någon trycker på mina öron så de ligger inte platt, heller. Långa örsnibbar? Nja, långa hål efter ett bråk med brodern när vi var små. Läpparna kan jag hålla med om. de borde absolut vara stängda oftare :-)

"Hjässans form visar dina ledarförmågor. En låg hjässa tyder på osäkerhet och en mycket hög hjässa är tecken på någon som är auktoritär. Ett ämne för en diktator om det vill sig illa."
Oj, måste hem och kolla barnen!

"Lent hår tyder på känslighet och tjockt, burrigt hår är tecken på fysisk styrka. Med en bred panna är du smart och idealistisk medan en smal kan tyda på att du möter hinder för din framgång"
Lent hår har jag, det kan jag ju använda till att dölja mina svaga öron med. Vad bra!

2 kommentarer:

  1. Ja, tror att jag år pågång nu.......kanske!
    Ha det bäst!
    Kram ifrån Peter!

    SvaraRadera
  2. ...men det står ju ingenting om hamsterpåsar till kinder eller påsar under ögonen?!? Undrar om det är bra eller dåligt? Jag har i alla fall burrigt hår, om det får självtorka, men inte fasen är jag så där himla stark :D

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails