onsdag 14 november 2012

Utländsk skolmat


Det här är bara inte klokt!!!!
Jo, jag vet att det är mycket som fallerar vad gäller skolmaten men detta...

Satt i godan, morgontrött, ro och tittade på TV. Repriser från utvalda lokal-TV-stationer. I detta fallet Östnytt. Där berättar de att upp till 70-80% av skolmaten på vissa skolor har utländskt ursprung. Va???

Då menar jag inte att det är recepten som är från andra länder. Ånä, det hade jag gillat så ungarna får lite variation även i skolan. Näääää, det är MATEN!!!

Potatisbullar från Belgien och pannkakor, fattar ni - pannkakor!?!? - från Tyskland/Holland eller nåt. Potatisen kom också från något annat europeiskt land och låg packade i små "söta" vacuumpåsar...

Som sagt - det är helt vansinnigt!!!
Jordbruksministerns svar på detta var att han är inte alls förvånad. Nähä? "Det beror troligen på att upphandlingarna görs centralt för många instanser, då blir det så..." Typ.
Men hallååååå! Så här kan det väl inte få fortsätta? Ska vi köpa från länder med skittaskig djurhållning (av den sort som är förbjuden här...) och köra den långväga med en massa utsläpp?

Kan inte komma över det här, när man t o m köper FÄRDIGA PANNKAKOR från andra länder... Vart är vi på väg?

Nä, nu måste vi reagera! Gå till exempel in och skriv på listan om Naturlig mat i skolan, det finns andra också, naturligtvis.

Naturlig mat i skolan


Ryker lite om mig fortfarande...3 kommentarer:

  1. Bra rykt-"ryket"-rutet!

    SvaraRadera
  2. Seriöst? Pannkakor från Tyskland? Här lallar man runt och försöker köpa allt så närodlat som möjligt (inom plånbokens gränser) och så köper skolan in vakumförpackad potatis och färdiga pannkakor.
    Ryker om mig också.

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails