tisdag 17 augusti 2010

Jag är en hemsk mamma

Idag börjar två av döttrarna i skolan. Resterande av den sorten startar inte förrän på måndag. Men jag längtar och tycker det är såååå skönt när alla äntligen försvinner hemifrån och ägnar sig åt annat/nåt. Någonstans går gränsen. Både min och deras. Det är bara det att de vill inte alls känna vid att de nog är inne i fasen "Dags att återgå till skolan inom det snaraste innan jag blir skogstokig"
Jag däremot påtalar det ofta; "Det ska bli skönt när ni börjar skolan igen!" Vad ska hända med dessa barn som hör detta av sin moder? Går det bättre för dem som har mödrar som bara tänker det och inte säger det högt?

Nu börjar 12-åringen sexan inne i stora samhället Skillingaryd. Detta innebär bussavgång 07.12 och betydligt tidigare uppstigning än när hon hade 3 minuters släntrande promenad till skolan. Gymnasiedebutanterna som ska ge sig iväg på måndag måste också upp i ottan. MIN otta. Bestämde idag att jag nog ska börja jobba tidigare i fortsättningen.

Fast jag älskar er, kära barn, så vill jag inte trängas på toa vid sextiden på morgonen. Jag lämnar fältet fritt.

5 kommentarer:

 1. Men jaa, visst är det skönt då skolan börjar igen! På något vis tror jag faktiskt att barnen - innerst inne, tycker det också :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt med sommarlov, men inte i längden. Hela familjen fungerar faktiskt bättre när livet är mer inrutat. Nu i höst kommer vi förmodligen ha en "unge" mer eller mindre släntrande här hemma om hon inte råkar få något jobb *hoppas på det* Och jag måste erkänna att det stör mig lite när jag inte kan veta att jag får ha någon del av dagen helt ensam.

  SvaraRadera
 3. Inte är du någon dålig Mamma inte - ärlighet varar längst! Det är verkligen inte mysigt att umgås en hel familj varje morgon vid ett frukostbord, här är vi ett gäng med dåligt morgonhumör så det är bäst alla sköter sitt och släpar sig iväg till jobb och skola.
  Desto trevligare har vi när vi ses på kvällen!
  Hoppas att allt är väl med dig och ha en fin fortsatt sommar.....fast några inom bloggsfären kallar sensommar för höst....!!??
  Kram ifrånpeter!

  SvaraRadera
 4. Alla människor behöver space. När syskon skriker till varandra lär vi dem att låta varandra vara ifred, respektera stora- respektive lillasyster/broderns önskemål.
  Så varför är det konstigare att en mamma eller pappa behöver egen tid och tycker det är skönt när skolan/jobbet börjar igen?
  Jag tror det lär barnen att våga stå för sina egna behov av egen tid i högre grad än om man inte säger sånt högt.
  Det är ju inte likställt med att man inte älskar sina barn.

  SvaraRadera
 5. Tror det är bra o våga prata med barnen om allt!!! Det är ju faktiskt sunt och normalt att man inte vill vara "inpå" varann hela tiden o hela livet!!!:)
  Kram!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails