lördag 14 november 2009

Nollor som fattar noll av utebliven nolla

Alltså, hallååååå! Hur kan det komma sig att vi har en så stor arbetslöshet i det här landet? Alla myndigheter som inte har den minsta känsla av sunt förnuft, smidighet och logik sysselsätter ju de anställda med petitesser. Heeeeeela tiden.
Hur många gånger har man inte missat att sätta ett kryss på Försäkringskassans blankett om man varit sjuk eller vabbat? Några, kan jag säga, även om det var länge sen.

Så får man då hem denna blankett med platsen där krysset ska sitta gulmarkerad med överstrykningspenna. Inte med vändande post, ånä. Det ska helst dröja några veckor så man hinner tömma kontot och lider extra av bristen på de förväntade pengarna. Smått ilsken ringer man upp myndigheten ifråga, väntar i kö i typ femtielva minuter och kommer fram. Nej, minsann, jag kan inte sätta kryss i den rutan, det måste du göra själv. Va? Nån löjlig liten ruta som varken gör till eller från. Undrar var de förvarar registret på svenska befolkningens "Kryss-DNA". Eller vad kan det kallas? För nog måste det va så att de kollar mot det sen när de får tillbaka blanketten. Hur ska de annars veta att det är jag som kryssat och inte nån statsanställd?

Idag när jag skulle jobba på jobb 2 så får man en tillbakaskickad skattedeklaration i handen. Skatteverket har - en månad efter att de fick in den - ansett att en utebliven nolla på sidan för arbetsgivaravgifter måste åtgärdas. OK, hade jag missat alla sex nollorna hade jag kunnat förstå dilemmat. Har vi inte betalat ut nån lön eller arbetsgivaravgift den månaden (alla nollorna ifyllda där) så är det väl ganska naturligt att vi inte heller dragit nån skatt? Eller är det jag som är en nolla?
Jag gjorde en alldeles typisk Bitte-nolla i lilla rutan och nu är alla nollorna på väg tillbaka för att gå på fest med de andra nollorna på Skatteverket.

1 kommentar:

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails