Idag var det fisk som skulle tillagas. Enklast är ju att köra ugnstillagning så det bestämde jag mig för.
4-5 filéer av Pangasius hamnade i en form.
2 skivade tomater och en halv strimlad purjolök breddes över efter att fisken saltats. 3-4 dl vispgrädde hälls över. Krydda med svartpeppar och strö över färsk timjan och basilika. In i ugnen ca 45 min i 175º.
Till detta serverades vitkål, kålrot och morötter som strimlats och stekts i rejält med smör. Kryddning blev asiatiska kryddor, salt, peppar och vitlök. För att få det lite fetare smälte jag i ett halvt paket färskost med vitlökssmak. Salladskål med gurka och hackad rödlök smakade gott till.
Fick hjälp av Jennie som skalade potatis till sig och syskonen och Nora som skötte matberedaren. Ibland är det bra med fler kockar :-)
Åhhhh - dina recept får mej alltid att dregla lite....
SvaraRaderaKram över mörka skogen...
Kul att du gillar dom! Brukar funka ganska bra med mina ihopsvängningar, faktiskt :-)
SvaraRaderaKram på andra hållet med!