onsdag 2 september 2009

LCHF for ever 'n ever


Jag har ännu en gång fått bevis för att jag aldrig - någonsin! - ska gå tillbaka till mitt fd kostliv. Igår när jag hade varit ute och gått entimmesrundan så bara knöt det sig i magen. Föda barn är inget mot detta och som ni vet så har jag varit med om just det tillståndet några gånger. OK, jag fuskade en gång och tog två i stöten - eller inte riktigt men ni förstår hur jag menar.

Detta var den värsta, mest otäcka smärta jag varit med om! Jag vred och vände mig, grät och skrek (lite smått iaf). Det släppte ingenting alls. Fortsatte och fortsatte...

Åt trots allt och gjorde mig redo för en dag på jobbet. Bråkade med de två döttrar som fortfarande var kvar hemma. Visst mår man ännu bättre då? Nja...

Till slut kom jag iväg. "Det går över". Men det gjorde det minsann inte. Det blev liiite bättre men höll i sig hela dan. Det har släppt efter nu i eftermiddag, efter 1,5 dygn.

Det enda jag kunde koppla det till var kantarellerna. Googlade på "ont i magen av kantareller" och javisst; kantareller är väldigt fiberrika och kan orsaka tarmvred. Hoppla! Googlade vidare på "tarmvred". Stämde precis med min mage som gjorde ont precis överallt och var som en spärrballong. Snacka om instängd luft.

Tänk, för lite drygt ett halvår sen så var min riktlinje att äta fiberrikt, så mycket som möjligt. "Min mage behöver det, serru!" Bah!

Min mage vill slippa detta. Den vill inte bete sig som gravid (utseendemässigt) och molvärka mesta tiden. Den vill slippa kolhydrater. Vill ha fett i maten istället. Ååååh, så gott den mår då. Bomullskänsla :-)

2 kommentarer:

  1. Det är samma för mej. Bara fett och proteiner som gäller. Jag var ju lite skeptisk i början till lchf men nu kommer jag aldrig byta tillbaks till "vanlig" kost. Bara lite lite fusk nån gång, men man är ju inte mer än människa. :)

    SvaraRadera
  2. Skeptisk är bara förnamnet på vad jag var! I flera dagar innan jag upptäckte hur bra jag mådde ;-)
    Klart man fuskar nån gång (brukar mest bli flytande fusk...)

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails