måndag 21 september 2009

Straffad för dubbelarbete

Säger som Sverker: ”Ska det vara så? Är det meningen att det ska vara på detta viset?”
Har börjat fundera så smått på att det faktiskt närmar sig övningskörning för mina tvillingtjejer. Då kommer de irriterade tankarna som ett brev på posten.

Och ja, jag har faktiskt jobbat på Posten så jag har fortfarande förtroende för att breven kommer fram. Nu var det iofs när det fortfarande var värt att kallas Posten och man hade samhörighetskänslor med kollegor landet över. Ni vet hur motorcyklister och långtradarchaffisar brukar heja på varandra? Så var det nästan. Spelar ingen roll om jag var från Korpilombolo eller Torekov. Såg man en postis så vinkade man (nästan *s*).

Nu var det inte det jag skulle svamla om. Min irritation ifråga om övningskörningsförfarandet har med avgiften för handledarkursen att göra. Vi har alltid behandlat våra tjejer som de individer de är. Likadana kläder förekom kanske första månaden och var oftast skänkta av beredvilliga släktingar som tyckte det var sååååå sött med två små likadana gullungar.
Men hur kul är det i längden? Inte för dem och inte för oss. Tycker jag.

Till det individanpassade igen. Jag accepterar och är beredd på att vi ska betala dubbla avgifter till körkortstillstånd o dyl, det är självklart, de är som sagt två stycken. Men… kostnaden för handledarkursen, där tycker jag det är fräckt att ta dubbelt betalt. Får jag två stolar jag ska hoppa emellan? Ska jag gå dit vid två olika tillfällen? Lär jag mig dubbelt så mycket?

Där kan jag inte hålla med om att det är som vilka syskon som helst. Oftast går man inte på handledarutbildning för flera barn samtidigt (förekommer kanske i väldigt sällsynta fall) så det känns inte som att det är lika villkor. Där kan man välja. Skulle se nåt ut om jag sa till en av tjejerna att hon får vänta eftersom vi ska anpassa oss efter systemet.
Iofs tycker jag det skulle vara så att man tar en handledarkurs som sedan gäller ett visst antal år och inbegriper möjlighet till att övningsköra med flera barn under den tiden.

Är jag helt fel ute?

3 kommentarer:

 1. Håller med dej FULLSTÄNDIGT!!!! Det är ju helt idiotiskt!!!!
  ÄNNU värre i ditt fall än när jag hade funderingar på att gå den utbildningen så Ella (Måns f.d) kunde köra med mej alla gånger vi åkte till Oskarshamn ihop o hämtade honom vid båten...o sen inbillade jag mej att jag kunde utnyttja det med Jesper....Mycket man kan reta sej på här i världen...
  Stor Kram iaf...=O)

  SvaraRadera
 2. Det där känner jag igen. Min Gubbe har tänkt övningsköra med mig och min dotter och måste också gå två kurser fast vi ska göra det under samma tidsperiod och i samma bil. Helt sanslöst.

  Tycker det är bra att du behandlar dina flickor som de individer de är. Har ofta tyckt synd om tvillingar som är precis likadant klädda. Vi hade ett par i min klass när jag var liten och jag var den enda som såg skillnad på dem. Annars var de alltid "tvillingarna" eller tvillingen. Kan inte vara särskilt bra för självkänslan.

  SvaraRadera
 3. Inna> Jo, mycket att reta sig på finns det. Undras om man kan flirta in sig hos körskolläraren? En liten blinkning och "Vips" blev det bara en avgift *s*.

  lairama > Visst är det knasigt?
  Det där med "tvillingarna" låter för hemskt, tror ärligt att jag kan säga att det inte har kommit över mina läppar mer än max 3 ggr under snart 16 år. Tänk att alltid bli sedd som en i ett par- huvva!

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails