söndag 27 september 2009

Mot bättre vetande

Några av döttrarna går omkring i ballerinaskor och korta tights i höststormen. De behöver skor/stövlar och faktiskt också nya jeans. Känns lite kymigt att släppa iväg dem på det viset, nämligen. Nu brukar ju tjejer i den åldern behöva uppmanas att ta på sig mer i alla fall, men om man inte ger dem möjligheten är det inte lätt att gnälla.

Vad gör man när man vet att det är lönehelg och precis packat med folk på stora köpcentrat? Väger alternativen mot varandra. Åka idag och förhoppningsvis få allt avklarat på en gång eller ta det en kväll i veckan när jag helt säker kommer att vara utbombad i hjärnan efter allt nytt? Svårt val. Pest eller kolera.

Det blev pest. Så nära ett panikanfall har jag inte varit på mycket, mycket länge. Det började bra med att vi ordnade stövlar till de tre som skulle ha det, i den första skoaffären. Utan gnäll. Utan att någon blev tjurig på en annan för att "dem vill jag ha, måste du köpa likadana?". Tre par stövlar betalades och sedan var det "bara" resten kvar. Första affären och två jeans grejade. Höll på att bli en ordentlig miss där. En av tjejerna hade provat ett par jeans som satt perfekt. Bara det att de kostade 1499:-!!! Tur att syrran upptäckte det :-) Nänä, det blir det inte tal om, lite mer måste pengarna räcka till. Tillbaka på hyllan med dem.

Nästa affär. Ett par jeans till grejade. Pustade ut. Nu var det bara lillan kvar, hon har önskat sig jeanstights, hett och länge. Det var inte smidigt att hitta i hennes storlek, gav upp och grejade annat istället. Några tröjor och sen heeeeem!!!

Fasiken vad jobbigt med en sån massa folk som ränner fram o tillbaka! När jag börjar känna så så förstärks alla ljud. Nån som märkt av det? Helt plötsligt var jag svettig och det susade i öronen. Alla korsade och tvärsade framför mig. Det var ljuvligt att komma ut i luften.

2 kommentarer:

 1. Kommentar till det aldra sista stycket....
  Är det inte det man kallar klimateriet? :-P <3

  Men nej, jeanstights är nog inte det enklaste till lillan, dock är det sjukt fint.

  KRAAAAM!

  SvaraRadera
 2. Hördududu! Passa dig så jag inte kommer och ger dig smisk. Alla kan ju inte vara nyponros som du :-)

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails