söndag 13 september 2009

Rallysöndag med soppkok och hattrick


Retursladden, en Energicupstävling, skulle bli den tävling som inte skulle bli av. Egentligen. Röda faran skulle inte luftas i år. Det var bara Midnattssolsrallyt som skulle köras. I gröningen.

Så blev Kalle, en nyfunnen kompis, sugen på att åka med. Han åkte på den gamla goa tiden. Den som svärfar & Co brukar berätta om med tårar i ögonen. Eller nästan i alla fall. Nostalgi på hög nivå är det. Tänk om vi hade fått vara med då. Bilarna gick sååååå mycket fortare fast de hade sämre motorer. Och sämre väghållning. Och vägarna var sämre. Men det gick snabbare. Troligen för att de var så mycket bättre chaufförer.

Nu var vi ju inte med då utan får nöja oss med nutiden. Konstigt, men Kalle tyckte det gick fortare i denne lille Compacten än vad det brukar låta som när vissa andra berättar. "Det var onödigt kul!" var hans omdöme.

Blåsigt och kallt var det idag, men de blev fyra i klassen (sexa totalt) och fick med sig pris hem så det värmde lite. Ett gräsligt fult, som vanligt, men dock ett pris.

Nästminstan hade fotbollsmatch som hon inte ville missa. Undrar om det var bara för att hon gillar att sparka boll eller om den där telefonen hon blivit lovad att få överta hade ett finger med i spelet? I vilket fall som helst så blev hon avlämnad och när jag ringde och kollade hur det hade gått så hade hon minsann smällt in 3 mål! Pappsen fick infria sitt löfte till slut.

På hemvägen trixades det med matbeställningar, 9 hungriga magar skulle mättas. Sonen - som gärna kör bil just nu - fick agera pizzabud. Efter det intaget och en uppfriskande, värmande kopp kaffe så var det spisen som gällde. Frukosten ska fixas så det bara är att värma imorgon. Kikade i kylen och vi hade inget sparat till matlådor. Hmmm... Ett överslag gjorde att jag stekte isterband och slängde ihop en zucchinigratäng. Smidigt och mumsigt. Ser redan fram mot lunchen :-)

Då var det bara maten tills imorron kväll då... Hittade soppben i frysen och de puttrar i grytan. Morötter, 2 röda lökar, purjolök och vitkål frästes och ligger och väntar på köttsällskap. Har haft i några buljongtärningar och en massa persilja och paprikakrydda. Ordnat!

Visst känner man sig duktig när man fått lite sånt gjort? Nu ska jag klippa till Jennie och ev nån mer som tycker hon/han är för långhårig innan jag tar ledigt för ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails