måndag 15 juni 2009

Rally - kul på hjul!

Jistanes vad roligt vi hade i rallyskogen i lördags! Vi hade ju blivit tillfrågade om vi ville åka föråkare på Vätternrallyt. Klart vi ville det, gyllene tillfälle att testa 2002:an inför den Stora dagen. Lite pirrigt var det i veckan, men för min del så släppte det i lördags, det var ju inte tävling för oss på det viset som det brukar.

Man har iofs stort ansvar som föråkare - anser jag - man ska kolla så att allt fungerar. Framförallt så det inte är några säkerhetsbrister som dyker upp under färden. Då gäller det att reagera och meddela tävlingsledningen snarast. Vi hade som största uppgift att kontrollera noterna en extra gång och det var en ynnest med denna bilen eftersom Appenix K-klassen inte får köra efter noter i vanliga fall.

Vi drog iväg och när vi kom i mål efter första sträckan tittade vi på varandra genom rökmolnen (varma bromsar) och brast ut i ett rungande gapflabb!!! Vilken skillnad mot hur det brukar vara!Compacten är liiiite piggare, farten blir liiiiite högre. Första sträckan kändes lite som att vara ute och finåka på sönda'n. Inga problem med att hinna läsa noter kan jag säga *s*. Eftersom det är originalbromsar på 2002:an så vågar man inte ladda ordentligt. 1975 var ju ett tag se'n. Liksom... Sen blev det trots det mer ladd och på andra varvet (4 SS som kördes 2 ggr) kapade vi 23 sek mot första. Vi hade skitkul hela da'n!!!

Bilen gick som en klocka så nu är det bara nya bromsar som ska införskaffas så vi klarar hela Midnattssolsrallyt i juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails