onsdag 7 december 2011

Smal vs tjock - värt att kommentera?

Tänk så många gånger jag har blivit ledsen, förbannad och allmänt irriterad på detta...
Från att ha varit en knubbig bebis sträcktes jag ut på längden och blev smaaaaal. Föööör smaaaaal. Enligt andra.

Plankan. Spinkis. Janne Långben. Ojojoj, fantasin flödade hos dem som tyckte det var helt OK att kommentera mitt utseende. Ingen vuxen reagerade på detta, de var lika goda kålsupare istället. "Flicka lilla, äter du inte? Så där smal kan du ju inte gå omkring och vara...."

Nähä? Vad ska jag göra då? Sitta still och hoppas att allt jag äter (och det var INTE lite) lägger sig på mig och stannar kvar tills jag blir "normalviktig"?
Jag hörde aldrig någon säga till personer med övervikt "Flicka/pojke lilla (?), ska du inte sluta äta nu? Så där tjock kan du ju inte gå omkring och vara..."

Mallan skrev om detta och direkt kände jag hur jag återigen reagerade. Varför är det OK att kommentera om man tycker någon är för smal? Jag får höra det om mina döttrar också, de är nämligen begåvade med mammas långa kropp. Jag är ganska säker på att andra mammor inte säger till om de tycker en annan förälder har för tjocka barn. Inte någon jag känner i alla fall.

Nädå, tjockisar låter man vara ifred. Man kan ev baktala och gnälla bakom deras rygg men säga det rätt ut? Nej, inte då. De kan ju bli ledsna. De har det ju redan så jobbigt med sin vikt. Som de måste kämpa för att gå ner. Nä, dem skonar man.

Det baktalas bakom oss lite mindre också, oooooja! Men vet ni, man kan ha känslor fast man inte bär på överflödiga kilon. Man kan kämpa med sin vikt på andra hållet. Man kan må dåligt av att inte lyckas gå UPP.

Hur många har inte funderat på om de ska våga fråga om det är bebis på gång när de träffar på någon som lagt på sig lite? Hur många låter bli? Just det.
Ska ni gnälla på att (ni tycker) jag är för smal så kom igen - släng kilona i ansiktet på dem ni anser är för tjocka också. Jämlikhet, liksom.

,

1 kommentar:

  1. Fina vännen!!! Du har verkligen HELT rätt!!! Människan är mycket konstig!!!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails