söndag 5 februari 2012

Prottiprottprott

Det märks att jag börjat träna mer. På flera sätt. Det putar lite smått här och där, speciellt om det spänns. Det gillas och läggs i plushögen.
Andra fenomen som dykt upp - och som jag inte saknat eller gillar - är hunger och småsug.

Från att för nästan exakt 3 år sedan ha varit en människa som åt minst 6-7 gånger om da'n (för att kunna gå runt helt enkelt och kanske lite för att slippa slå ihjäl nån under den värsta blodsockerbristen...) har jag kunnat hålla mig mätt relativt länge sedan jag började med LCHF.
Numer äter jag 3 gånger (ibland fyra) och klarar både att må bra och undvika mordlusten. Jämn blodsockernivå is tha shit :-)

Jag har - som den som läser här emellanåt vet - haft perioder där jag faktiskt tränat. Mer eller mindre men dock tränat. Det har funkat bra på den mat jag ätit, nån proteindrink extra ibland, bara.
Nu när jag försöker styrketräna 3-4 ggr/vecka så är den tillbaka. Huuuungern! Gillas inte.

Jag vet vad en del vill säga nu. "Ät kolhydrater, människa!" Eller hur? Visst kliar det i tangentfingrarna? OK, måste ni så säg det då. Men, be mig inte lyssna ;-)

Jag tror inte alls att jag behöver mer, jag får i mig det jag behöver från bl a morötter o dyl (äter inte strikt LCHF, alltså). Samtidigt så är jag väl redan säker på att det är mer proteiner som behövs.
Jag ORKAR träna, inga problem alls. Det är det där efteråt som blir jobbigt. Suget.
Första veckan när jag började om med tränandet så gick jag upp över 2 kg. Trots att jag körde en hel del förbränningsträning (snabba promenader och cykling) utöver styrkepassen. För att jag tänkte "Jag kan äta mer eftersom jag tränar..." Hmmm... det kan jag ju inte. Inte vad som helst. Inte hur mycket som helst.

Senaste veckan har jag börjat testa mig fram med fördelningen protein/fett. Har tagit mindre grönsaker för att kunna äta mer kött, fisk och ägg. Ser till att alltid ha kokta ägg att ta till när värsta suget kommer. Plus att jag dricker mer vatten. Det börjar bli bättre.

Är det någon därute som varit i samma sits och kommit på hur fördelningen funkar bäst? Och ja, jag vet att man kan googla... Tycker bara det är trevligare med personliga svar :-)




2 kommentarer:

 1. Hallå!!
  Jag tar en proteindrink DIREKT efter träning och även rent jordnötssmör en tesked ung och efter att jag börjat med det så går det mycket bättre med hungern i samband med hård träning tycker jag. Jag har lite tvärtom problem istället kanske...måste försöka äta mer. Vet att det är kolhydrater i jordnötssmöret, men det är iallafall RENT, inga tillsatser. Det funkar för mig eftersom jag verkligen inte orkar stoppa i mig en massa ägg. Som du förstår så kör ju inte jag heller helt strikt LCHF. Förlåt att det blev så långt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annki, så gör jag också numer, även med jordnötssmöret. Det hjälper! Har faktiskt lite funderingar på om jag inte skulle behöva även innan för ibland känns det som det bara tar slut, börjar må illa mitt i passet...

   Radera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails