onsdag 17 november 2010

Snurriga poliser

För några dagar sen startades en rondellkampanj i Jönköping. Inte så att man ska utse häftigaste rondellhunden eller så. Ånej, man ska haffa så många ej-blinkare som möjligt. Tydligen är moralen (kunskapen?) vad gäller den lagen under all kritik och behöver inskärpas i många. Det gillar jag!

Vem har inte - speciellt i Värnamo, av nån anledning - svurit över bilister som inte vet hur man ska bete sig i en rondell? En annan, som tog körkort utan att befinna sig i en endaste cirkulationsplats, klarar det ju galant. Hur svårt kan det va, liksom? Risken att de ska stå i vår lilla "Åkerrundell" är nog inte stor, i och för sig.

Men... De som nu bötfäller för fulla muggar, de vet tydligen inte heller hur en blinker ska användas. Hela morgonen har de lokala radionyheterna avhandlat hur lagens långa arm setts köra igenom rondeller utan att så mycket som blinka. Lyssnare upprörs och ett yttre befäl har intervjuats. Jag gillade hans kommentar "Det som gäller för alla gäller också för oss"

Hmmm, jaha... Vad var det "alla" betydde nu igen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

 1. Helt ärligt är jag skitdålig på att blinka i rondeller men absolut att Harry Hoffa borde veta bättre.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Själv blir jag mer irriterad på dem som inte har koll på att det i princip alltid är väjningsplikt in i en rondell.

  SvaraRadera
 3. Blinkers används för lite överhuvudtaget. Hoppas det blir bättring bland ALLA!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Va? Menar du detta - att de bötfäller ickeblinkare? Trodde, i min enfald tydligen, att man bara behövde blinka när man kör ut från en rondell...

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails