lördag 30 oktober 2010

Slappelördag

Idag är jag ledig. Maken har dragit så jag behöver inte bygga idag. Han tvingar mig till det varenda dag annars...
Nej, det gör han ju inte alls det. Jag vill också ha färdigt så då blir det till att ägna sig åt det varenda ledig stund. Men tar han ledigt så tar jag ledigt. Basta. Ska vi ju göra när det blir klart, förresten ;-)

Var gör man då när man får en dag alldeles för sig själv? Nu räknar jag bort sällskapet i form av två yngsta ätteläggarna, annars skulle jag inte kunna skriva så. Då är vi ju tre. Men nu när jag är alldeles "ensam" så ägnar jag mig åt att göra ingenting. I form av "jag ska bara..." innan jag sätter mig. Typ tvätta några maskiner (eller innehållet i dem), fixa frukost, plocka ner några maskiner (torra kläder, alltså), duscha, handla och byta sängkläder. Aktiv vila kallas det.
När man helt plötsligt är en liten familj kan man köpa sig färdiggrillad kyckling, öppna påsen och säga; Ät. Lunchen klar. Sen kan man sätta sig i soffan med datorn och en nybryggd kopp kaffe och njuta av alla icke-måsten. Så får det bli!

Förresten, kika in till Jennie och se vilken fin "krans" hon gjort. Tänk, vad mycket nytt det finns nuförtiden. Hör ni att jag låter som en något lätt åldersstigen dam nu?
Den damen ska nu fylla på kaffe - igen. Tur blåsan är vältränad.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. Slappelördag är skönt.
  Fru Whirpool jobbar hos mig men tyvärr varken hänger hon upp tvätt eller tar ner någon så jag ska alldeles strax hjälpa damen med slika saker. Bajstråkigt!
  Annars ska jag försöka besluta mig för vilken tapet som ska upp i nybyggets nedre plan. SKITSVÅRT med tanke på att maken har så konstig smak (nä vi tycker aldrig lika)!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Har han det? Konstig smak? Men du, han fastnade ju för dig *blink* Sätt honom på att sköta tvätten så DU kan bestämma tapeter :-)

  SvaraRadera
 3. Skönt att slappa! Jag gillar verkligen din ryggbild i headern - skitsnygg! :)

  SvaraRadera
 4. Tack, Malla! Jobbar (fast inte just nu) på att den ska bli sån igen, det är väl ett år sen bilden togs...

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails