torsdag 28 oktober 2010

Bita ifrån

Nån nånstans måste gilla mig. Ibland.
Jag har ju en förgrömmad huvudvärk för tillfället, ett tillfälle som varat några veckor. Det blir värre och värre och finns där så snart jag bara öppnar ögonen. Inte så att det är borta när jag sluter dem, tro inte det, men när jag sover så vet jag ju inte om den är där. Skulle inte alls förvåna mig, dock.

Känslan är bekant, minns den från 1995 när jag kastades runt bland läkare, kiropraktorer, sjukgymnaster o dyl. Ingen hittade nåt, trots röntgen. Det fanns helt enkelt inget i huvudet, mina närmaste var inte ett dugg förvånade.
Då föll det sig som så att min tandläkare hittade avbitna bitar på mina tänder. Eller, det gjorde hon ju inte för de var ju borta. Utan att jag märkt det. "Gnisslar du tänder?" frågade hon. "Inte vad jag vet, ingen har sagt nåt," blev mitt svar. Bet gjorde jag tydligen. Ordentligt. Bettskena blev lösningen. Vilken lättnad det var! Efter 1,5 år var jag lätt i huvet igen!

Nu är jag där igen. Gamla skenan funkar inte, vilket är konstigt eftersom jag inte är en dag äldre än de 30 jag var då. Jag blev genast sugen på en ny. Ni vet hur såna beslut kan dra ut på tiden eller hur? Beställa tid kan ta lång tid. Det glöms liksom bort i det allmänna surret. Om man inte har en huvudvärk som påminner, förstås.

Det gick bara en dag så låg det en kallelse till tandläkaren för årlig besiktning. Bra, då ska jag passa på att säga till om mina problem, tänkte den ontförsedda. Kruxet var bara att det var en månad tills dess.

Då ringer de och erbjuder mig en återbudstid. Samma dag. Går dit och blir besiktigad. Har ni förresten tänkt på att det är nästan samma behandling som på en lite äldre bil? Där bankar de tills det går hål på nån bärarm e dyl och här skrapar de tills de hittar nåt att "deppa" (typ tandsten...).

Men... Jag fick göra avtryck direkt och om 2 veckor är den här. Skenmanövern ska förhoppningsvis ta fienden på sängen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

  1. Huvudvärk...huvaligen. Hoppas det funkar med en ny bettskena :)

    Och eftersom jag är "ny" här så, shit vad deffad och hård du ser ut! SNYGGT!

    SvaraRadera
  2. Hej på dig, Huskatt, kul att du tittade in! Tyvärr så är jag inte så vältränad precis just nu, fast jag ska dit och förbi så småningom
    :-) Ska kika in hos dig se'n, trevlig helg!

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails