söndag 11 augusti 2013

Uppskjutet blir avslaget

Idag är det en sån där dag. Söndag. Som gärna ska vara vilsam och lugn och fin. Bara göra sånt som man kan uppskatta och njuta av. Ja, jag har nog klarat av det, på mitt vis, så här långt.

Vaknade ju inte förrän vid sjusnåret så det var rena sovmorgonen! Upp och grejade visst restaureringsarbete på egna kroppen och sen var det bara kaffe och frukost som skulle klaras av innan det var dags att dra till det nödvändiga arbetet med att se till att vårt kära Skatteverk blir nöjda. De är så lättstötta emellanåt, vill gärna ha in allt i tid. Och, vem vill egentligen inte det? Skillnaden är väl en viss brist på förståelse och sunt förnuft emellanåt. Smidighet är inte precis något som står högt på agendan i vissa verksamhetsbeskrivningar, om man säger så. Nä, just det.

Meningen var att en skogspromenad skulle rensa ut allt sånt efteråt, men eftersom himlen återigen bestämde sig för att öppna upp och hälla ut flera veckors samlade regnmängd, så blev det istället en massa mer arbete gjort. Positivt mitt i det grå.
Bild


Nu är de närmsta veckornas mat planerad - i stora drag - och morgondagens Chili con carne tillagad, kvällens måltid blir förmodligen fisksoppa. Känns som att min småruggiga kropp kräver lite varmt, första gången på länge som jag frusit så här. Räcker tydligen inte med det här snygga arrangemanget, shorts och raggisar är ju en oslagbar kombo, annars. Om man vill tona ned sin sexighet t ex, då är det ett hett tips, jag lovar ;-)

Bild


Förra veckans blixt och dunder slog sönder vår sladdlösa telefon och i nuläget kör vi med följande:


Bild

När det ringde i den och minstingen skulle svara blev frågan; "Lyfter man bara på den (pekade på luren)?" Jag kunde inte låta bli att skratta. Återigen ett aha-ögonblick, tänk vad mycket saker som våra barn inte har sett eller vet vad det är/hur det fungerar, sånt vi fortfarande (än så länge...) tar för givet.

På tal om prylar så beställde vi en torktumlare idag. Smart drag inför höstens och vinterns kommande tvättvedermödor. Det kommer att underlätta omsättningen på handdukar och lakan, minsann! Hör ni det, ungar? Inga "fultumlingar" är tillåtna, resten får hängas som vanligt.

                                                      

Nu är det bara en fotbollsträning och ett modersbesök kvar på dagens kalenderblad, sedan är denna söndagen fullgången och en ny vecka kan börja! En sådan som ska funka bättre, tack vare både mat- och aktivitetsplanering. Förhoppningsvis...

, ,

2 kommentarer:

 1. Den fasta telefonen sa vi faktiskt upp här för drygt ett halvår sen tror jag. Har inte saknat den en enda dag!

  Det verkar verkligen som att du har haft fullt upp idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle gärna säga upp vår också men eftersom vi måste ha nån slags internetförbindelse här ute i bushen så är det inte så smidigt :-( Får se om det kan lösa sig i framtiden. Ibalnd är det där att göra saker det mest avkopplande :-)

   Radera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails